Studenti opět ochutnají pivo uvařené rektorem

Rektor Západočeské univerzity Miroslav Holeček v úterý společně se sládkem a manažerem závodu Plzeňského Prazdroje uvařili výjimečnou várku piva Excelent.

Jarní servisní akce AUTO CB

Jedenáctistupňový světlý ležák bude nyní zrát, aby ho rektor mohl 2. října osobně načepovat studentům při akci Pivo s rektorem.

Jedenáctistupňový ležák Excelent, při jehož vaření dnes asistovali rektor Miroslav Holeček, obchodní sládek značky Excelent Martin Hložek a manažer závodu Stanislav Hamara, ochutnají na začátku října studenti Západočeské univerzity v Plzni. Na pivo je rektor pozve už potřetí. Zlatavý mok vyrobený speciálně pro ně ochutnají přímo na nádvoří plzeňského pivovaru za doprovodu hudebních skupin.

Západočeská univerzita a Plzeňský Prazdroj jsou stabilními partnery. Vedle vzájemné podpory při pořádání akcí pro studenty a významné hosty se spolupráce odehrává v rámci vedení kvalifikačních prací nebo odborných studentských stáží, které jsou často odrazovým můstkem pro zahájení profesní kariéry v Plzeňském Prazdroji. Pivovar se řadí mezi českými studenty a absolventy k nejžádanějším zaměstnavatelům a na Plzeňsku je v žebříčcích jasnou jedničkou. „Této pozice si samozřejmě nesmírně vážíme. Zároveň víme, že mladí lidé mají nejen ambice přinášet svému zaměstnavateli nové ideje a v práci uspět, chtějí se ale také bavit a mít sladěný profesní život s volným časem. V Plzeňském Prazdroji se snažíme těmto požadavkům vycházet co nejvíce vstříc. I proto studenty zveme na pivo, na kus řeči i za zábavou. Chceme, aby se přesvědčili, jaká je u nás atmosféra, abychom je motivovali k tomu, že Plzeňský Prazdroj bude jejich první volba při hledání zaměstnání
a budování jejich kariérního rozvoje,“ říká manažer plzeňského pivovaru Stanislav Hamara.  Na pivo Excelent nepadla volba náhodou. „Je to pivo pro mladou dospělou generaci a podporuje lidi, kteří se nebojí ukázat, co v nich je,“ popsal plzeňský sládek Martin Hložek, který na vaření piva dohlížel.
 
Západočeská univerzita v Plzni zorganizovala Pivo s rektorem poprvé v roce 2016 v rámci oslav 25. výročí svého založení. Na úspěšnou akci navázala v loňském roce, kdy i přes nepřízeň počasí dorazila do pivovaru tisícovka studentů. Letos se studenti v prostorách plzeňského pivovaru setkají s rektorem potřetí.

„Pivo s rektorem se stává tradiční akcí naší univerzity a pro mě osobně je toto setkání velmi příjemnou událostí. Oba předchozí ročníky ukázaly, že studenti vítají příležitost neformálně se setkat a popovídat si. Kladou mi nejrůznější dotazy a přicházejí s cennými postřehy a návrhy. Atmosféra je vždy velmi přátelská, což je jistě dáno i tím, že se setkání může odehrávat v příjemném prostředí, které pro nás vždy připraví plzeňský pivovar,“ řekl rektor Miroslav Holeček s tím, že Plzeňský Prazdroj studentům ZČU poskytuje řadu možností uplatnění během studia i po jeho absolvování.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka