Adrenalin, motorky i mistr světa Libor Podmol. Borská pole zvou na sobotní Moto show

Salta na motorce, jízda po zadním, po předním kole, nebo možnost vyzkoušet sílu legendární motorky na vlastní kůži… a k tomu všemu show mistra světa ve freestyle motokrosu – to je letošní MOTOSHOW Nákupního centra Borská Pole.

Jarní servisní akce AUTO CB

Začátek motoristické sezony už tradičně v Plzni otevírá oblíbená Moto show u Nákupního centra Borská pole. Letos její hlavní program proběhne v sobotu 18. dubna a opět nabídne atraktivní program plný adrenalinu. Řadu let velmi žádaná akce má pro letošek připravené opravdové trumfy a také mnoho novinek.

Už od pondělí 13. dubna probíhá v areálu výstava aut a užitkové techniky, která určitě zaujme malé i velké. K vidění jsou dodávky, sklápěče a pick-upy, ale také velké moderní tahače, traktory, bagry a další technika. 

Hlavní program akce proběhne v sobotu 18. dubna, kdy se část parkoviště Nákupního centra Borská pole promění ve skutečnou motoristickou arénu. A i tady organizátoři akce slibují atraktivní podívanou. „Snažili jsme se program posunout zase o kousek dál a máme velkou radost, že se nám to podařilo. Oslovili jsme velká jména a těší nás, že jezdci naše pozvání přijali. V jeden den se tak na jednom místě potká většina motošílenců z této země,“ říká s nadsázkou Jan Lisý manažer Nákupního centra Borská pole. 

Nabitý celodenní program tak nabídne extrémní podívanou s několika vrcholy. Pro Freestyle motokrosovou show se podařilo do Plzně pozvat borce zvučných jmen. Několika metrové skoky, šílené triky a dokonce i salta na motorce divákům předvedou legenda motokrosu Petr Kuchař, populární mladík Matěj Českák a především mistr světa Libor Podmol. Ten bude v Plzni své kousky ukazovat vůbec poprvé. 

Další adrenalinovou podívanou slibují stunt-ridingoví jezdci. Velmi poutavou show, při které se vždy divákům tají dech ukáže Martin Krátký. Jeho vystoupení bývají doprovázená hlasitým potleskem a také údivem mnoha diváků.  Jízda na silné motorce jen po zadním kole, jízda po předním kole, jízda po zadním kole po zadu, nebo jízda na motorce bez předního kola. To je jen zlomek neuvěřitelných triků, které Martin na své motorce předvádí.  Stuntridingová vystoupení navíc tentokrát doplní i mladičký Richard Mošna na čtyřkolce, který na mnoha motoristických exhibicích dokázal fanoušky motosportu doslova ohromit.

Po dlouhé pauze se na Moto show představí také populární Mirek Lisý, který na své trialové motorce zdolává nejrůznější překážky. Součástí celodenního programu budou také ukázky zásahů hasičů nebo Městské policie.

Zajímavou podívanou pak slibují i statické ukázky. K vidění budou nejen nejnovější modely aut, ale na opak i vozy se starším datem výroby. Zapálení fandové do aut budou mít možnost obdivovat americké vozy z 50 let minulého století. Tato auta byla už tehdy vybavena elektricky stahovacími okénky, klimatizací a dalšími vymoženostmi, které jsou pro dnešní vozy naprostou samozřejmostí. Výstavu veteránů doplní i přehlídka takzvaných totalitních vozů, které v tehdejším Československu znal snad úplně každý. Obdivovat tak bude možné například legendární vozy značky Trabant, Wartgurg nebo Velorex. K vidění budou také staré „Škodovky“ – Škoda 100, Škoda 1000, nebo tehdy oblíbená Škoda 105L. 

Do akce se budou moci aktivně zapojit i její návštěvníci. Chybět totiž nebudou oblíbené simulátory, nebo motokárová dráha. Pro děti před Nákupním centrem Borská pole vyroste dětské dopravní hřiště a dámy si přijdou na své u módních přehlídek jarních kolekcí z butiku Nákupního centra.   

Pořadatelé se navíc tentokrát zaměřili i na pohodlí samotných návštěvníků akce. „Po zkušenostech z předchozích let víme, že Motoshow před Nákupním centrem Borská pole se těší velkému zájmu diváků. Proto jsme zajistili mobilní tribuny, aby si návštěvníci akce mohli všechny exhibice vychutnat a bylo vidět i ze zadních řad. Tribuny budou dokonce zastřešené. Divákům také nabídneme daleko větší množství stolů a lavic k odpočinkovému posezení,“ říká Jiří Pěč z pořádající agentury.    



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
17.04.2015 15:02



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka