Akci cihla v Plzni opět hostil Historický víkend a Motor Open

I v roce 2015 se Diakonie Západ pustila do prodeje benefičních cihel na podporu lidí s mentálním postižením. V letošním roce jsme využili nabídky a spojili síly hned s dvěma akcemi.


Prodejní stánek postavili o víkendu 6 a 7. června na druhém ročníku charitativního autosalonu Motor Open a naopak již tradičně na právě proběhlém Historickém víkendu. Díky zmíněným akcím našlo 107 cihel své nové majitele. Získanou částku 10 700Kč Diakonie použije na nákup vybavení společných prostor bytů chráněného bydlení v Plzni a Přešticích.

Pořadatelé jsou velmi rádi, že naše pozvání opět přijal a čtvrtý den Akce cihla v Plzni prodával na benefičním stánku i patron herec Pavel Nový. "Mně se líbí, že zakoupením benefiční cihly člověk získá hned tři věci. Jednak tvořivý zážitek při jejím malování, zároveň trvanlivý stavební produkt a v neposlední řadě dobrý pocit z pomoci lidem, kteří ji potřebují," popsal výjimečnost Akce cihla herec Pavel Nový.

"Akce cihla se díky své tradici a nadregionálnímu dosahu řadí mezi sbírky, ke kterým má veřejnost stále důvěru. V Plzni jsme ji mohli uspořádat i díky významné podpoře stavební firmy Saportan s.r.o.,"  uvedl koordinátor PR a FR v Diakonii Západ Tomáš Benda.

Akce cihla
již šestnáctým rokem pomáhá lidem s mentálním postižením na cestě k samostatnosti a nezávislosti, na cestě k běžnému životu mimo velké ústavy. V Plzni je realizována na podporu služby MŮJ 1+0 pro osoby s postižením, která provozuje chráněné a podporované bydlení.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka