Akční plán stanoví záměry Plzně pro oblast sportu na rok 2017

Město má schválený Akční plán pro naplňování Koncepce sportu v Plzni pro rok 2017.


Plán shrnuje záměry, jež by se měly příští rok na území západočeské metropole v oblasti sportu realizovat, tedy obsahuje stručné popisy projektů včetně odhadu finančních nákladů. Projekty za celkem téměř 124,5 milionu korun jsou jak investičního charakteru, tedy například dostavby, modernizace nebo rekonstrukce sportovních zařízení v majetku města, veřejných sportovišť v majetku městských obvodů i sportovišť při základních školách, tak i neinvestičního, určené k podpoře činnosti a částečně i úhradě provozních nákladů tělovýchovných jednot a sportovních klubů. 

„Akční plán obsahuje i projekty péče o talentovanou mládež a vytváření podmínek pro jejich sportovní růst, vytváření podmínek pro skloubení sportu a vzdělávání, projekty určené  k podpoře handicapovaných sportovců a projekty výstavby sportovišť pro mládež ohroženou sociálním vyloučením. Předmětem podpory z rozpočtu města jsou též akce zaměřené na propagaci sportu, k motivaci dětí, mládeže i dospělých k aktivnímu způsobu trávení volného času a sportování,“ uvedl Michal Dvořák, radní pro oblast podpory podnikání a sportu. 

Co se týká investičních projektů, chtěla by v roce 2017 Plzeň například modernizovat infrastrukturu sportu pro všechny, tedy pokračovat v poskytování dotací z dotačního programu Rekonstrukce a přestavba sportovních zařízení na území města Plzně, díky kterému bude modernizována a zkvalitňována zastaralá sportovní infrastruktura plzeňských tělovýchovných jednot a sportovních klubů. Postupně se bude také upravovat plavecký bazén na Slovanech. Jeden ze záměrů se týká přestavby areálu Prokopávka, pro kterou bude v příštím roce zpracována projektová dokumentace, počítá se i s výstavbou Sportovního centra Senecký rybník pro vodní sporty. Podpora by měla jít na kofinancování obnovy hřiště pro pozemní hokej TJ Plzeň-Litice. Nově se připravuje zahájení projektu Rekonstrukce objektu bývalé ZŠ v Krašovské ulici. Budovy i venkovní plochy v areálu, které jsou ve vlastnictví města, budou postupně rekonstruovány na sportovně kulturní „Aktivity Centrum“, které poskytne široké spektrum prostor pro volnočasové aktivity především dětí a mládeže. 

Město také plánuje výstavbu víceúčelové sportovní tréninkové haly na Slovanech, pro kterou bude zpracována projektová dokumentace a následně zahájena výstavba. V městských obvodech budou dokončeny výstavby street workoutových hřišť. Rekonstrukci a dovybavení sportovišť plánují 20. ZŠ Plzeň, 25. ZŠ Plzeň a 33. ZŠ Plzeň. Rekonstrukci sportovišť chtějí zahájit také 11. ZŠ Plzeň a 21. ZŠ Plzeň, které plánují rekonstrukci povrchu hřiště, včetně mantinelů (11. ZŠ Plzeň) a podlah v malé a velké tělocvičně (21. ZŠ Plzeň). 

Součástí jsou i projekty neinvestičního charakteru, například na podporu talentované mládeže, projekty zaměřené na propagaci sportu, pokračování dotačního programu pro podporu sportovní činnosti handicapovaných sportovců a další.  



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 22.12.2016 12:12



5 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka