Alergiků na lepek přibývá, Klatovští drůbežáři reagují

Problémů s potravinovou intolerancí stále přibývá. Jde o reakci organismu, která navždy ovlivní naše stravovací zvyklosti a může se projevit kdykoliv bez ohledu na věk.

Cílená propagace v Plzni

 Jednou z nejčastějších poruch je intolerance lepku tzv. celiakie. Při jejím diagnostikování je důležité doživotně dodržovat bezlepkovou dietu, tedy vyřadit z jídelníčku všechny potraviny, které obsahují lepek neboli gluten. Na trhu se objevují stále nové výrobky, které ulehčují celiakům život a pomáhají jim udržet si pestrý jídelníček. Drůbežářský závod Klatovy nabízí stále více a více produktů vhodných pro bezlepkovou dietu.

„Snažíme se vycházet vstříc všem zákazníkům, tedy i těm, kteří mají různá stravovací omezení,“ říká Ing. David Bednář, generální ředitel společnosti Drůbežářský závod Klatovy.

Bezlepková dieta znamená jediné, natrvalo vyřadit z jídelníčku všechny potraviny, při jejichž výrobě byla použita pšenice, ječmen, oves nebo žito. Zákazníkovi tak nastává nelehký úkol. Pečlivě kontrolovat a předem se informovat, které potraviny, potravinové doplňky a také léky lepek obsahují.

Drůbežářský závod Klatovy nabízí celou řadu produktů s označením „BEZ lepku“. Navíc řada zákazníků ani neví, že taková kuřecí tlačenka nebo kuřecí šunka přirozeně lepek neobsahuje. Z bezlepkových produktů lze jmenovat například „Kuřecí ďábelské párečky s příchutí Chorizo“, „Kuřecí Šunkový salám EXTRA bez E“, „Kuřecí Dětské párky bez E“ anebo „Kuřecí Dětský Junior bez E“. Všechny tyto výrobky obsahují vysoký podíl masa a gluten je nahrazen amarantovou moukou nebo ovesnou vlákninou bez lepku. Již brzy se na trhu objeví novinka, která potěší všechny milovníky křupavých kuřecích řízků, pro něž je běžná strouhanka zapovězena.




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka