Apetit Festival je opět plný chutí a originálních show

Dvojitá kuchařská show Zdeňka Pohlreicha, „Kluk v akci“ v podání Ondřeje Slaniny, „Peklo na talíři“ Romana Vaňka, nebo menu připravené držitelem michelinské hvězdy Oldřichem Sahajdákem. To je jen malá ochutnávka toho, co návštěvníkům třetího ročníku Apetit Festivalu nabídne hlavní pódium za OC Pl...

Cílená propagace v Plzni

Dvojitá kuchařská show Zdeňka Pohlreicha, „Kluk v akci“ v podání Ondřeje Slaniny, „Peklo na talíři“ Romana Vaňka, nebo menu připravené držitelem michelinské hvězdy Oldřichem Sahajdákem. To je jen malá ochutnávka toho, co návštěvníkům třetího ročníku Apetit Festivalu nabídne hlavní pódium za OC Plzeň Plaza. Festival se uskuteční ve dnech 18. a 19. května a opět bude co ochutnávat i popíjet a připraven je také nabitý zábavní program
.
„Na kuchařské stage se nám podařilo připravit velmi zajímavý program. Kromě Zdeňka Pohlreicha, který už je pravidelným účastníkem festivalu, uvidí návštěvníci například kuchařskou show Petra Ocknechta, který připravuje pokrmy z hmyzu, představí se také Petr Koukolíček, jehož molekulární kuchyni mohli návštěvníci ochutnat už vloni a nově dorazí také Veronika Koko Kokešová, známá z pořadu MENUdomu.cz,“ přibližuje program letošního Apetit Festivalu Petr Jirásek z pořádající agentury Pigs Production, s.r.o.

Hmyz a šneci na talíři


Nevšední zážitek z festivalu si budou moci odnést hosté v neděli, kdy Petr Ocknecht bude celý den vařit hmyzí menu s nesoutěžní restaurací Šach Mat, a všechny netradiční delikatesy bude možné ochutnat. „Připravovat budu cvrčka na másle s pečivem, saranče podávané s kuskusem a ovocný tvaroh se sušenými červy,“ láká na originální menu Petr Ocknecht, který je mimo jiné spoluautorem kuchařky Kuchyně hmyzem zpestřená.
To ovšem nebude jediná neobvyklá ochutnávka. „Nesoutěžní restaurace PASSAGE – Galerie vín s restaurací Wine&Dine z Prahy si připravila pokrm obsahující šneky. Restaurace je současně i vinotékou a pokrmy se tak budou doplňovat vybranými víny tak, aby měli návštěvníci dokonalý zážitek,“ popisuje další gurmánskou nabídku festivalu Petr Jirásek.

Soutěží restaurace, pivovary i návštěvníci


I letos budou návštěvníci festivalu vybírat ze soutěžních restaurací tu, která získá titul Západočeská restaurace roku 2013. Organizátoři letos věnovali velkou pozornost výběru pivovarů a minipivovarů, mezi nimiž milovníci tohoto zlatavého moku budou volit Pivovar roku 2013. „V tomto roce jsme se rozhodli hlasování podpořit cenami pro hlasující v hodnotě 12 tisíc korun. Výherce ceny bude losován každý den festivalu a to 18. května ve 20.00 hodin a 19. května v 17.00 hodin na hlavním podiu festivalu,“ pokračuje organizátor akce Petr Jirásek.

Na stojáka i vsedě


Zábavní program festivalu zpestří vystoupení komiků z projektu „Na Stojáka“. Na pódiu se objeví například Miloš Knor, Richard Nedvěd a trapnomagie, Daniel Čech či Karel Hynek. Hudební program obstará Janek Ledecký & Band nebo kapela Brutus.

„Chceme také vylepšit pohodlí návštěvníků, takže zajistíme ještě víc míst k sezení a pohodlné degustaci pokrmů, a to nejen na hlavní ploše, ale i v parku. Kromě restaurací a pivovarů bude možné zajít na koktejl, na kávu a něco sladkého, nakoupit regionální potraviny na farmářském trhu a ochutnat nabídku kvalitních vinařství,“ uzavírá nabídku Petr Jirásek a dodává, že vinařské stánky letos najdou návštěvníci na hlavní festivalové ploše.
I tento rok je Apetit Festival hostitelem finálového kola „Vaříme s regionální potravinou“. Soutěž vyhlašuje Plzeňský kraj a je určena pro žáky středních škol Plzeňského kraje. Praktické finálové kolo soutěže se uskuteční v sobotu 18. května od 14.00 hodin a včele poroty, která bude žáky hodnotit, zasedne Zdeněk Pohlreich.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 14.05.2013 12:00




0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka