APETIT FESTIVAL provoní pečínka i káva

Gurmánskou cestu po Čechách, Řeckou nebo Itálii nabídne ve dnech 28. a 29. května APETIT FESTIVAL pořádaný v Plzni areálu za obchodním centrem Plaza. Vrcholem festivalu bude návštěva kuchařských mistrů Zdeňka Pohlreicha, Ivana Vodochodského a vítěze reality show „Na nože“ Roberta Zatloukala. ...

Cílená propagace v Plzni

Gurmánskou cestu po Čechách, Řeckou nebo Itálii nabídne ve dnech 28. a 29. května APETIT FESTIVAL pořádaný v Plzni areálu za obchodním centrem Plaza. Vrcholem festivalu bude návštěva kuchařských mistrů Zdeňka Pohlreicha, Ivana Vodochodského a vítěze reality show „Na nože“ Roberta Zatloukala.

„Cením si pozvání do Plzně a doufám, že moje vystoupení na festivalu ocení i Plzeňáci. Rád bych pro návštěvníky festivalu připravil pěknou show, která pobaví i trochu poučí, protože to, že se lidi naučí vařit jinak a chutně, naší kuchařské kultuře jen prospěje. A doufám, že připravím jídlo, které bude mít, hlavu a patu´,“ slibuje kuchařský guru dnešních dní Zdeněk Polreich, který na APETIT FESTIVALU vystoupí se svojí hodinovou show v sobotu od 12hod. a od 16 hod.

Přímo od šéfkuchařů vyhlášených restaurací v Plzni ochutnají návštěvníci například Gnocchi mostarda, Řeckou pánev, ale i českou tradici jako vepřové špalky pečené s cibulí na pivě nebo lívance. Výborné jídlo je nejlepší spláchnout výborným pivem. Na festivalu se bude o návštěvnickou přízeň ucházet kromě šestnácti restaurací také dvacet pivovarů. Atmosféru italských kaváren pak navodí nabídka kávy a domácích zákusků.

„Součástí festivalu je hlasování návštěvníků, kteří rozhodnou o titulu ZÁPADOČESKÁ RESTAURACE roku 2011. Milovníci piva pak budou moci zvolit Ležák roku 2011. Chtěli bychom festivalem navázat na tradici dobrého jídla, kterou do Plzně přinesla před lety akce EX Plzeň,“ říká Petr Jirásek z pořadatelské agentury Pigs Production s.r.o. Správnou atmosféru festivalu dobrého jídla navodí kuchařské show, kdy budou šéfkuchaři předvádět přípravu pokrmu přímo na místě. „Šéfkuchař naší restaurace Siniša Laketić bude
prezentovat své kuchařské umění přímo před návštěvníky. Budeme nabízet například Řeckou pánev - kousky panenky a kuřecích prsíček s restovanou sezónní zeleninou v omáčce z rajčat a čerstvých provensálských bylinek,“ nastiňuje nabídku Goran Jovičić z restaurace Rango.

Konfitovaný bůček s cibulovým zelím se zelnými plackami bude mít v nabídce restaurace Groll, jejíž menu zahrnuje i světlý a polotmavý ležák Lotr 11. Restaurace Na Spilce se pochlubí tradiční českou kuchyní: „Návštěvníci budou moci ochutnat guláš Prazdroj nebo vepřové špalky pečené s cibulí na pivě,“ říká Kateřina Beranová z restaurace Na Spilce.

Pravá italská káva zavoní u stánku kavárny Olala Café. „Své cukrářské výrobky bude prezentovat cukrářka Café Olala Veronika Kavalírová. Baristé pak budou připravovat nejrůznější nápoje z kávy,“ poodhaluje nabídku kavárny Olala Café Goran Jovičić.

„ Součástí programu je i soutěž o titul ZÁPADOČESKÁ RESTAURACE ROKU 2011 a Ležák roku 2011. O vítězi rozhodnou návštěvníci festivalu díky uděleným hlasům z ochutnávek menu a piv přímo na festivalu. K hlasování budou sloužit hlasovací lístky, které budou součástí zakoupeného lístku“ doplňuje jeden z organizátorů Petr Jirásek.

Vstupenky jsou k zakoupení v místě konání festivalu v cenách:
Na jeden den pro jednu osobu 50,- Kč
Rodinné vstupné jeden den pro čtyři osoby 150,- kč
Děti do výšky 130 cm ZDARMA


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 25.05.2011 04:37




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka