APETIT FESTIVAL zve i dětské návštěvníky

Ochutnávka lívanců a sladkých dobrot, ale i možnost vyzkoušet si vaření s šéfkuchařem či poznávání potravin se zavázenýma očima. To vše nabídne dětem dvoudenní APETIT FESTIVAL v Plzni za OC Plzeň Plaza. Zatímco rodiče si budou moci pochutnávat na české, italské, španělské nebo řecké kuchyni, jejich ...

Cílená propagace v Plzni

Ochutnávka lívanců a sladkých dobrot, ale i možnost vyzkoušet si vaření s šéfkuchařem či poznávání potravin se zavázenýma očima. To vše nabídne dětem dvoudenní APETIT FESTIVAL v Plzni za OC Plzeň Plaza. Zatímco rodiče si budou moci pochutnávat na české, italské, španělské nebo řecké kuchyni, jejich ratolesti zaměstná „práce u plotny“.

„Pro děti máme připravený speciální velký lívanečník, na kterém si budou moci upéct vlastní lívanec. Pro ty, které pečení sami nezvládnou, pochopitelně šéfkuchař domácí lívanečky s jahodami rád přichystá,“ popisuje dětské menu Marek Bešta z pivovaru Groll. Na sladkostech si ale dětičky pochutnají i u stánku kavárny Olala Café, kde bude cukrářka nabízet nejrůznější dezerty a zákusky nejen ke kávě. U stánku restaurace Rango budou moci nejmenší návštěvníci ochutnat delikatesy lehké středomořské kuchyně. „Připravovaná jídla jsou vhodná pro každého, neboť jak je již známo, středozemní kuchyně se vyznačuje jídly lehkými, připravovanými z čerstvých surovin a bylinek, ochucené mořskou solí a panenským olivovým olejem,“ vysvětluje Goran Jovičić z restaurace Rango. V Sedmém nebi, tedy ve stánku prezentujícím tuto restauraci, zase chtějí ukázat, že děti se nemusí dnes krmit jen hamburgery. „Chceme poukázat na to, že i česká kuchyně má co nabídnout, že je velmi kvalitní a dobrá,“ dodává Goran Jovičić.

Poznávat jídlo zrakem, ale také hmatem nebo pouze po chuti? Po stopách méně tradičních plodin se děti, ale i dospělí vydají u stánku občanského sdružení ENVIC. „Pro děti máme přichystáno několik takzvaně ekovýchovných aktivit zaměřených na potraviny,“ slibuje zástupce ENVIC Tomáš Popp.

Na ty úplně nejmenší myslí agentura Hospodyňky. „Pro maminky bude ve speciálním stanu připraven přebalovací pult a mikrovlnná trouba k ohřátí jídla nebo přesnídávky,“ říká Barbora Černá z agentury Hospodyňky. Po celou dobu festivalu nabídnou Hospodyňky hlídání dětí, děti zabaví sportovními nebo výtvarnými aktivitami.

Na APETIT FESTIVALU se ve dnech 28. a 29. května bude prezentovat 20 pivovarů, 16 TOP restaurací, 3 kavárny, bar i barmanské speciality a jiná překvapení. Kuchařské show nejznámějších kuchařů i šéfkuchařů vyhlášených restaurací se uskuteční na podiu se skvěle vybavenou kuchyní. Umění kuchaře bude přenášet kamera na plátno tak, aby všichni návštěvníci měli možnost obdivovat se jeho umění.

Na festival přijali pozvání – kuchařský guru Zdeněk Polreich, vítěz kuchařské reality show Na nože Robert Zatloukal, Ivan Vodochodský, zpěvák Jaroslav Uhlíř, kapela Mrakoplaš, DJ Luděk Jaroš, starosta ÚMO Plzeň 1 Mgr. Miroslav Brabec, starosta ÚMO Plzeň 3 Jiří Strobach a další.

Vstupenky jsou k zakoupení v místě konání festivalu v cenách:
Na jeden den pro jednu osobu 50,- Kč
Rodinné vstupné jeden den pro čtyři osoby 150,- kč
Děti do výšky 130 cm ZDARMA

Součástí vstupenky je hlasovací kupon – hlasovat se bude o titul ZÁPADOČESKÁ RESTAURACE ROKU 2011 a Ležák roku 2011. Hlasovat návštěvník bude vhozením svého kuponu do boxu zvolené restaurace a pivovaru.

Více informací na www.apetitfestival.cz


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
20.05.2011 06:25




0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka