Areál za plzeňskou Plazou ovládá o víkendu Apetit Festival

Druhý ročník Apetit Festivalu je v plném proudu za OC Plaza v Plzni. Milovníky dobrého jídla a pití lákají restaurace, bary, pivovary, ale i vinaři a také hudební interpreti. Zcela unikátní pak bude ukázka molekulární kuchyně, kterou představí Petr Koukolíček. Zastánce české kuchyně a jednoduchých p...

Cílená propagace v Plzni

Druhý ročník Apetit Festivalu je v plném proudu za OC Plaza v Plzni. Milovníky dobrého jídla a pití lákají restaurace, bary, pivovary, ale i vinaři a také hudební interpreti. Zcela unikátní pak bude ukázka molekulární kuchyně, kterou představí Petr Koukolíček. Zastánce české kuchyně a jednoduchých pokrmů potěší kuchařská show Jiřího Babici. K tomu se budou na festivalu promítat aktuální hokejové zápasy českého týmu na mistrovství světa.
Dvoudenní festival dobrého jídla a pití rozšířil nabídku ve všech směrech, na pódiu kromě kuchařských show tradiční kuchyně bude možné vidět i speciality kuchyně molekulární, která při přípravě pokrmů využívá metody známé spíše z laboratoří, čímž vytváří naprosto nečekané pokrmy. Novinku gastronomie představí majitel společnosti provozující molekulární catering Petr Koukolíček. Jak se ale mistr molekulární kuchyně dívá na stravování v Čechách vůbec? „Jelikož v pohostinství pracuji od školních let, tak mohu říci, že se stravovací návyky v Čechách nijak moc k lepšímu neposunuly, jsou tu stále zažité návyky jako ignorace předkrmů a obědů, večeří složených z více chodů, stále se u nás preferuje jedna velká porce, jako ´guláš se šesti´. Myslím si, že je to špatně. Chce to čas, pomalu lidé začínají zjišťovat po návratu ze zahraničí, že se dá jíst i jinak,“ domnívá se Petr Koukolíček. Česká kuchyně podle Petra Koukolíčka rozhodně není nudná a těžká: „Není to pravda, stačí si sehnat pár předválečných kuchařek a hned zjistíte, jaká je opravdu ta pravá česká kuchyně. Na české kuchyni mě určitě baví omáčky, když se uvaří poctivě, je to lahoda.“
Mezi osobnostmi české kuchyně není možné opomenout jméno Jiřího Babici. I tento kuchař potěší své příznivce na Apetit Festivalu kuchařskou show. Co pro návštěvníky chystá? „Návštěvníkům festivalu bych chtěl ukázat možnost, jak připravit exotická jídla v Čechách, aniž bychom měli problém se sháněním surovin. Myslím si, že se dá hodně nahradit českými surovinami, aniž by pokrm ztratil originální chuť,“ říká Jiří Babica. Na čem si ale slavný kuchař sám nejvíc pochutná? „Každá kuchyně má něco dobrého, v každém koutu světa si něco najdu. Vždy jím to, co běžně jedí místní lidé,“ uzavírá Babica.
Nabídku restaurací a pivovaru letos na Apetit Festivalu rozšíří nabídka českých a moravských vinařství. Milovníci tohoto moku budou moci ochutnat víno z deseti malých vinařství a leckde bude možné k vínu i něco zakousnout. „Na Apetit Festivalu hodláme především prezentovat naše vína připravovaná z vlastních, bezesporu unikátních, odrůdově čistých selektivních vinic nacházejících se v katastru obce Kobylí v centru vyhledávaného vinařského mikroregionu Modré Hory. Sebou vezmeme 15 vzorků vín. Veškerá prodávaná vína budeme nabízet i v degustačním množství,“ láká návštěvníky Antonín Bukovský z Vinařství Bukovský Kobylí.
„Různé gastronomické soutěže poutají poslední dobou stále větší zájem veřejnosti. Jsem rád, že i tento rok pokračuje v Plzni tradiční Apetit Festival. Určitě se sám přijdu podívat a těším se na nové vzorky moravských vinařů,“ říká Jiří Strobach, starosta Centrálního obvodu Plzeň 3, který bude porotcem degustační soutěže vín. Soutěž se starostou ÚMO Plzeň 3 Jiřím Strobachem se uskuteční v sobotu 19. května krátce po 14. hodině na hudebním pódiu.
Součástí programu bude také finálové okolo soutěže určené středním školám na území našeho regionu, které se bude konat 19. května a je nazvané „Vaříme s regionální potravinou Plzeňského kraje“. Soutěž se koná pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje Milana Chovance a pod patronací Asociace kuchařů a cukrářů ČR, pobočky Šumava. Finalisté si v 10.00 hodin připraví své prezentace, porotci, mezi kterými zasedne i Zdeněk Pohlreich, pak ve 14.00 hodin vyhlásí výsledky soutěže.

APETIT FESTIVAL 2012 SE USKUTEČNÍ V TERMÍNU 19. AŽ 20. KVĚTNA 2012.

Sobota 19. 05. 2012
Cooking stage Plzeňského kraje
10:00 začátek festivalu
10:20 kuchařská show - Hotelová škola Plzeň
11:15 kuchařská show – Makro
12:00 kuchařská show - Zdeněk Pohlreich
13:00 kuchařská show - Zeke Sushi Bar
14:00 finále soutěže "Vaříme s regionální potravinou"
15:00 kuchařská show - Kalikovský Mlýn
16:00 kuchařská show - Zdeněk Pohlreich
17:00 kuchařská show - Angusfarm Soběsuky
18:00 kuchařská show – Petr Koukolíček molekulární gastronomie
19:00 kuchařská show - Restaurace-menu.cz - Radek Jakubec, restaurace Metropolitan
20:00 Oldies diskotéka Luďka Jaroše
21:00 konec festivalu

Hudební podium
10:00 začátek festivalu
12:00 prezentace - vinařství Bukovský
12:20 prezentace - vinařství Krásná Hora
13:00 koncert - Ocho Rios
14:10 degustační soutěž vín s panem starostou Jiřím Strobachem
15:00 koncert – Hradišťan
16:10 prezentace - Bohemia Sekt
16:30 prezentace vinařství Líbal
17:00 koncert - Blue Effect
18:10 prezentace - vinařství Galant
18:30 prezentace - vinařství Drmola
18:45 koncert - Bára Zemanová & Band
21:00 konec festivalu

neděle 20. 05. 2012
Cooking stage Plzeňského kraje
10:00 začátek festivalu
11:00 kuchařská show - Glaister Chocholates
12:00 kuchařská show - Jaroslav Sapík
13:00 První Pivní Extraliga s Františkem Trantinou
13:35 Plzeň 2015 - pan Froyda, Food Art - Barbora Motlová a Štěpánka Bláhovcová, designové studio MonaLíza na grilu
14:00 barmanská show - Amigos Cocktail & Music Bar
14:15 kuchařská show - Jan Horký – Farmářský obchod
15:00 kuchařská show - Pizzeria Gargáno
16:00 kuchařská show - Jiří Babica
17:00 vyhlášení vítězů soutěže Západočeská restaurace roku a Pivovar roku, předává pan starosta Miroslav Brabec a Jiří Strobach
18:00 konec festivalu

Hudební podium
10:00 začátek festivalu
11:00 koncert - Slepá Kolej
12:00 prezentace - Dům Vína
12:20 prezentace - vinařství Lípa
13:00 koncert - Vladimír Mišík a čdg
14:10 prezentace - Likor – portské
15:00 koncert – Brutus
16:30 prezentace - vinselekt Michlovský
17:00 koncert - Cold Feet
18:00 konec festivalu





The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 19.05.2012 10:42



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka