Barokní festival míří od pondělka do Mariánské Týnice i Plas

Sedmý týden festivalu 9 týdnů baroka se bude odehrávat v oblasti Mariánské Týnice, Plas a Radnice a samozřejmě zahrne také program v bývalém cisterciáckém klášteře Plasy.

Jarní servisní akce AUTO CB

Hned v pondělí 10. srpna 2015 se milovníci cyklistiky mohou projet po Staré barokní cestě spojující proboštství v Mariánské Týnici s mateřským klášterem v Plasích. Vyvrcholením programu bude u plaského konventu projekce filmu o Staré cestě, koncert vokálního souboru Sagitta a přednáška o barokním nebi s pozorováním noční oblohy. Podvečerní program začíná v 17 hodin.

V úterý 11. srpna 2015 naváže Barokní večer v klášteře Plasy na téma Čtyři živly. Od 18.00 hodin bude otevřen konvent, kde se bude promítat dokument o Staré cestě a diváci uvidí umělecké ztvárnění architektury živlů této fenomenální klášterní budovy. Návštěvníci mohou volně či s průvodci procházet ambitovými chodbami kláštera, kde začne od 19.00 hodin koncert Five Star Clarinet Quartetu Jiřího Hlaváče (který je pokračovatelem legendárního Barock Jazz Quintetu). Program zakončí projekce fotografického ztvárnění barokního ohňostroje nazvaná Fotografický ohňostroj. http://www.klaster-plasy.eu


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 09.08.2015 17:02



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka