Běžkaři se radují, otevírá občerstvení na Březníku

Pro zimní víkendy se od ledna otevírá občerstvení na Březníku. Stopa je tak upravována až hájovně známé z Klostermannových románů. Na Březník běžkaři nejlépe dojedou z Modravy, je to pěkná trasa s pozvolným stoupáním o délce necelých osmi kilometrů. Samota a bývalá hájovna v překrásné poloze na sout...

Cílená propagace v Plzni

Pro zimní víkendy se od ledna otevírá občerstvení na Březníku. Stopa je tak upravována až hájovně známé z Klostermannových románů. Na Březník běžkaři nejlépe dojedou z Modravy, je to pěkná trasa s pozvolným stoupáním o délce necelých osmi kilometrů. Samota a bývalá hájovna v překrásné poloze na soutoku Luzenského a Březnického potoka slouží od roku 2002 jako informační středisko Správy Národního parku Šumava. Malá restaurace tu zatím fungovala jen v létě, teď se provozovatel rozhodl k radosti běžkařů otevřít ji i na zimní víkendy. Hned vedle je Muzeum Karla Klostermanna. Lyžařská stopa, o jejíž protažení se každou zimu stará obec Modrava a letos ji protahuje dokonce novou rolbou, tak nekončí jako dříve na křižovatce v Luzenském údolí, ale je upravována až k březnické hájence. Promrzlí lyžaři si tu mohou odpočinout a občerstvit se a už první ohlasy jsou jen příznivé.
Občerstvení na Březníku by mělo mít v zimě otevřeno během všech víkendů. Zavřít by ho mohl jen případný nedostatek sněhu. S provozem se samozřejmě počítá i na léto.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 07.01.2012 10:45



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka