BIC plánuje rekonstrukci a rozšíření svých prostor na Borech i v centru města

Společnost BIC Plzeň, jejímž hlavním zaměřením je podpora inovačního podnikání, zakládání a rozvoj zejména malých a středních inovačních firem, plánuje přestavbu svých objektů.

Jarní servisní akce AUTO CB

Jde o objekty v Teslově ulici na Borech i v Riegrově ulici v centru města.  Rekonstrukce obou objektů, jichž je BIC vlastníkem, si vyžádá celkem 27,5 milionu korun. Přestavba se má se uskutečnit v letech 2018 až 2020.     

V budově v Teslově 1 v areálu Vědeckotechnického parku půjde o rekonstrukci stávajícího objektu a o přístavbu nové části. „Záměrem BIC Plzeň je objekt zásadním způsobem zrekonstruovat a zvýšit tak kvalitu prostor k pronájmu a zároveň prostory rozšířit. Plán je v souladu se záměry počítačové firmy KONTRON ECT DESIGN s.r.o., která prostory dosud využívá a plánuje do budoucna zvýšit počet pracovníků, “ uvedl ekonomický náměstek Pavel Kotas.

Náklady na rekonstrukci a přístavbu jsou vypočítány na 25 milionů korun. „Prověříme, zda by bylo možné a vhodné využití některého dotačního titulu,“ doplnil náměstek.

Dalším záměrem je oprava budovy v centru města v Riegrově 1, a to zejména pro nový typ využití, tzv. coworking, tedy sdílení pracovních prostor pro nezávislé profesionály. „Cílem je vytvořit prostředí pro začínající firmy a podnikatele, kterým chybí v centru Plzně kvalitní zázemí tohoto typu ve vysoké kvalitě a za přijatelnou cenu. Zájem je zejména ze strany IT firem,“ uvedl náměstek Pavel Kotas. Doplnil, že BIC doplní využití prostor i o své poradenské služby a organizaci zajímavých tematických akcí. Náklady na rekonstrukci, která by se měla uskutečnit ještě letos, činí 2,5 milionu korun.  

BIC byla založena městem Plzeň. Funguje od roku 1992 jako společnost s ručením omezeným. Je členem European Business and Innovation Centre Network (EBN) ­­– sítě, která sdružuje na mezinárodní úrovni podnikatelská a inovační centra. Je rovněž jedním z šesti center v ČR působících v rámci největší světové sítě na podporu podnikání a inovací – Enterprise Europe Network, v níž je soustředěno přibližně 600 organizací ve více než 60 zemích světa.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka