Bílý kruh bezpečí, Exodus a další si rozdělí dotace v sociální oblasti

Celkovou částku ve výši 1 861 500 korun poskytne Plzeň v rámci dotačního programu s názvem „Sociální služby a ostatní služby a činnosti v sociální oblasti“.

Jarní servisní akce AUTO CB

Do programu, který vyhlásil magistrátní odbor sociálních služeb, se přihlásily subjekty s celkem 33 žádostmi, na dotacích chtěly získat 5 830 900 korun. Zastupitelé schválili podporu 25 z nich. 

„Jde o projekty, které se vztahují k podpoře dobrovolnictví a aktivnímu zapojení občanů města Plzně do komunity, ve které žijí, dále také k podpoře klubové a svazové činnosti seniorů a zdravotně postižených, k podpoře klientů při přechodu z programu pracovní rehabilitace na otevřený trh práce a také projekty reagující na opatření obsažená v Realizačním plánu pro rok 2016,“ přiblížila Eva Herinková, náměstkyně pro oblast školství a sociálních věcí. Díky programu mohou být financovány i základní druhy a formy sociálních služeb, které nebyly pro rok 2016 podpořeny z rozpočtu Odboru sociálních služeb Magistrátu města Plzně, a to z důvodů formálních nedostatků žádostí. 

Dotace půjdou na Klubové centrum pro mladé lidi s handicapem provozované Sdružením Ty a Já, na Odlehčovací služby Exodus Třemošná, Dobrovolnické centrum při Diecézní charitě Plzeň, na provozní náklady Svazu důchodců, Poradnu Bílého kruhu bezpečí Plzeň, na podporu plzeňského  Mamma Help centra a dalších. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka