Bitva plánovaná na 8. květen v Plzni je zrušená

Vedení města Plzně si váží přístupu pana Michala Kindla, který se rozhodl zrušit bojové ukázky, jež se měly uskutečnit 8. května v Plzni.

Jarní servisní akce AUTO CB

Pan Michal Kindl je autorem scénáře a organizátorem akce, jejímž cílem bylo přiblížit osvobozovací boje na území Československa v roce 1945. „Vedení města Plzně si je vědomo toho, že se scénář bitvy stal předmětem politizace. Na sociálních sítích již byly zaznamenány i pokusy zatáhnout do tohoto tématu veterány druhé světové války, tedy nejvzácnější hosty Slavností svobody. To si město Plzeň v žádném případě nepřeje, a proto plně respektujeme rozhodnutí organizátora akce,“ uvedli primátor města Martin Zrzavecký a jeho první náměstek Martin Baxa. 

Bojové ukázky se měly uskutečnit 8. května 2016 a měly vzdát hold všem, kteří se podíleli na osvobozování Československa. Příběh fiktivní bitvy měl připomenout setkání spojenců z obou front na demarkační linii, tedy té, co vedla za městem Rokycany. Řeka Radbuza měla symbolizovat tuto demarkační linii a měla také symbolicky evokovat i slavné setkání sovětské a americké armády na Labi, k němuž došlo přesně před 71 lety, tedy 25. dubna 1945. 

Velký konvoj není letos v programu a kvůli tomu, že památník Díky, Ameriko šel k zemi kvůli havarijnímu stavu, se pietní akt přesune k pomníku gen. Pattonovi.


Komentáře

  • Před 8 roky

    Proste je treba si priznat, ze rusko-nemecka bitva byl pro Plzne hodne nestastny napad. Je mi lito, ze nekdo panu Kindlovi vyhrozoval, to nepatri do slusne spolecnosti.

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 25.04.2016 17:07



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka