Blovice, Zdemyslice nebo Břasy dostanou finance na cyklostezky

V prosinci loňského roku byl vyhlášen dotační program Podpora výstavby cyklostezek, cyklotras a specializované cyklistické infrastruktury v Plzeňském kraji v roce 2024. V období od 1. – 23. 2. 2024 proběhl sběr žádostí o dotaci z programu.

Jarní servisní akce AUTO CB

Hodnoceno bylo celkem 17 žádostí, rozděleno pak bude celkem jedenácti žadatelům 40 mil. Kč namísto původních alokovaných 30 mil. Kč. „S ohledem na velký počet žadatelů a objem požadovaných finančních prostředků 75 mil. Kč,  při realizaci akcí v hodnotě 93 mil. Kč, došlo k navýšení podpory v tomto dotačním programu o 10 mil. Kč,“ vysvětluje náměstek hejtmana pro oblast dopravy Pavel Čížek.

Rada schválila dotaci 2,2 mil. Kč. Pro město Blovice (Oprava povrchu dílčího úseku dálkové cyklotrasy č. 31 v k.ú. Vlčičce u Blovic) 600 tis. Kč, pro obec Zdemyslice (Napojení na cyklotrasu Žákava-Blovice) 600 tis. Kč a obci Břasy (CT 37 Plaská) 1 mil. Kč.

Krajské zastupitelstvo pak bude na základě doporučení rady schvalovat dotace ve výši 37,8 mil. Kč pro Stříbro, Dolní Lukavice, Chrást, Holýšov, Předenice, Kout na Šumavě, Přeštice a Město Touškov.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka