Bolevecká základní škola má nového ředitele

Novým ředitelem Bolevecké základní školy se od 1. ledna 2023 stane Mgr. MgA. Filip Horák. Uspěl v konkurzním řízení a do funkce jej jmenovala Rada města Plzně 28. listopadu 2022.


Do funkce ředitele nastupuje Filip Horák na dobu neurčitou.

„Konkurzní komise navrhla zřizovateli, tedy městu Plzni, obsadit do funkce vedoucího pracovního místa ředitele Bolevecké základní školy Filipa Horáka. Pan Horák je původem z Plzně, má řadu pracovních zkušeností a do svého rodného města se vrací z aktuálního působení na gymnáziu v Praze,“ uvedla Lucie Kantorová, náměstkyně primátora pro oblast školství a cestovního ruchu.

Filip Horák vidí Boleveckou základní školu jako kvalitní vzdělávací instituci s potenciálem pro další rozvoj. Tomuto rozvoji chce napomoci zejména rozšířením badatelsky orientované a kooperativní výuky, realizovat výměnné jazykové pobyty žáků, zapojit školu do dobrovolnických aktivit. Důležité pro něj bude i rozšíření využití technologického centra ve vyučovacích předmětech na škole a v rámci využití tohoto centra spolupracovat i s ostatními školami v Plzni.

Bolevecká základní škola sídlí na adrese náměstí Odboje 18, v tomto školním roce ji navštěvuje 471 žáků. Škola disponuje jazykovými a počítačovými učebnami, třemi tělocvičnami a baletním sálem, venkovními hřišti s umělým povrchem a krytou nafukovací halou. Od loňského roku ve škole nově funguje technologické centrum, kde žáci získávají vztah k technice a také manuální zručnost.

ilustrační foto


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 30.11.2022 08:06



2 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka