Divadlo, koncerty filmy, výstavy a také gastronomii. To všechno nabízí v Plzni právě probíhající tradiční festival Bonjour Plzeň zaměřený na představení Francie.
Je toho hodně. Francouzská gastronomie se totiž festivalem táhne jako nit. Pro zájemce jsou připraveny kurzy vaření i ochutnávky. V nabídce je například ochutnávka francouzských vín se sommelierem, kulinářský workshop zaměřený na přípravu chuťovek, ukázka tradiční francouzské snídaně s čokoládovými rolkami, teplými croissanty, zlatavými bagetami a dalšími specialitami. Při kurzu pečení se lidé naučí připravovat klasický francouzský jablkový koláč. Přehlídka se letos zaměří na Normandii a představí její tradiční pokrmy, v nichž se snoubí typické produkty oblasti - jablka a camembert. Bretonský večírek zas nabídne přehlídku a degustaci sladkých i slaných palačinek. Kulturní část je neméně bohatá. Přináší nový cirkus i jazz, Divadlo J. K. Tyla uvede operu Jacquese Offenbacha Hoffmannovy povídky. Výstava 100 plakátů od grafiků z celého světa vzdá poctu francouzskému malíři Toulouse Lautrecovi.
Některé akce jsou volně přístupné, na jiné je třeba zakoupit vstupenky. Program festivalu, který končí 13. Listopadu, najdete na webových stránkách festivalu.