Borští policisté zachránili život muži

Jeli na oznámení o rušení nočního klidu, na místě však nalezli muže, který měl dýchací problémy a následně zkolaboval. Okamžitou resuscitací mu zachránili život.


Ve středu kolem 2:00 hod. ranní přijali borští policisté oznámení o rušení nočního v obci Stráž. Oznamovatelka uvedla, že přibližně půl hodiny vychází z jednoho bytu hluk a silné rány do zdi či podlahy. Sama se snažila u uvedeného bytu zvonit, ale na zvonění nikdo nereagoval a z bytu se i nadále ozýval řev, proto se rozhodla celou věc oznámit.
    

 Borští policisté vyjeli ihned na místo a zazvonili u uvedeného bytu, ze kterého měl hluk vycházet. Na zvonění a následné i bouchání ale nikdo nereagoval. Poslechem pak policisté zjistili, že se z bytu ozývá nepravidelné chroptění, které znělo jako zhoršené dýchání. Měli proto důvodné podezření, že se v bytě nachází osoba, která je bezprostředně ohrožená na životě, a tak využili svého oprávnění a za pomoci síly vylomili dveře ze závěsů zárubně a vnikli do bytu. Uvnitř zjistili, že v obývacím pokoji leží na podlaze muž, který měl silné dýchací potíže a křeče a reagoval jen na bolestivé podněty.  Policisté proto ihned vyrozuměli záchrannou službu, která jela na místo. Ještě před jejím příjezdem však muž začal upadat do bezvědomí a krátce na to došlo i k srdeční zástavě a zástavě dechu. Policisté proto začali okamžitě jednat a zahájili resuscitaci. Po provedení třech cyklů srdeční masáže začal muž zase dýchat sám a měl opět hmatatelný tep. Policisté muže dali do stabilizované polohy a sledovali jej do příjezdu záchranné služby. Šestapadesátiletého muže, kterému policisté včasnou a správně prováděnou resuscitací zachránili život, převezli záchranáři do nemocnice.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 25.04.2015 06:02



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka