Částkou 164 tisíc korun podpoří Plzeň kulturní a umělecké projekty

Odbor kultury Magistrátu města Plzně vyhlásil v březnu letošního roku průběžný dotační program Mikrogranty na podporu kulturních a uměleckých projektů pro rok 2021.


Dotační program je určen na podporu kulturních a uměleckých projektů realizovaných na území statutárního města Plzně a v blízkém okolí, které během roku oživí kulturní dění, a to zejména prostřednictvím aktivit v následujících oblastech: hudba, tanec, divadlo, výtvarné umění, design, literatura, podpora kulturních a lidových tradic, site specific art aj. Projekt musí směřovat k veřejné prezentaci.

„Rada města Plzně schválila poskytnutí dotací osmi subjektům ve výši 164 tisíc korun. Částky ve výši 25 tisíc korun poskytneme na projekty SLAM POETRY INTERNATIONAL – Plzeň 2021 a Hlasy na ulici – Přehlídka sborů Plzeňského kraje. Na Jubilejní koncert ve Staré synagoze v Plzni v rámci 20. ročníku festivalu Hudba v synagogách plzeňského regionu město přispěje 23 tisíci korun, na VanSwingování 18 tisíci korun, 16 tisíc korun poputuje na Příběhy hudby v synagoze – skvosty baroka, 20 tisíc korun na koncert Rychnovského chrámového sboru v katedrále sv. Bartoloměje, VNITROBLOK FEST získá 22 tisíc korun a BENÁTSKÁ NOC – ZPÁTKY DO LHOTY 15 tisíc korun,“ vysvětlila Eliška Bartáková, náměstkyně pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí.

Zároveň rada města souhlasila s poskytnutím dotace pro Hospic svatého Lazara na Adventní benefiční koncert v katedrále sv. Bartoloměje ve výši 25 tisíc korun. Poskytnutí musí schválit ještě zastupitelé.

ilustrační foto


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka