České krávy mizí často za hranicemi

O maso je sice zájem, na tuzemský trh se z něj ale podle zemědělců z Rokycanska příliš nedostane. Místní zpracovatelé kupují hlavně levné, často zamražené maso z ciziny. Příkosická zemědělská chová skot na mléko i maso a odbyt má dobrý. Obchodníci se ale netají s tím, že ho vozí rovnou z...

Cílená propagace v Plzni

O maso je sice zájem, na tuzemský trh se z něj ale podle zemědělců z Rokycanska příliš nedostane.
Místní zpracovatelé kupují hlavně levné, často zamražené maso z ciziny.
Příkosická zemědělská chová skot na mléko i maso a odbyt má dobrý. Obchodníci se ale netají s tím, že ho vozí rovnou za hranice. Čeští zemědělci mají dotace, ale třeba Němci dostávají vyšší, takže jsou konkurenceschopnější. Původ masa si nemohou diktovat ani řezníci a pravdou je, že zajímá jen malé množství zákazníků. Ti by sice podle Rokycanského deníku rádi nakupovali české produkty, rozhodující je ale cena.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 22.07.2013 14:29



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka