Českým nejlepším výčepním se v Plzni stal Učík z Vrchlabí

Šestý ročník soutěže Pilsner Urquell Master Bartender zná po čtvrtečním celostátním kole svého národního vítěze. Nejlepším českým výčepním plzeňského ležáku se stal Jaroslav Učík z restaurace U Učíků ve Vrchlabí. Získává titul Pilsner Urquell Master Bartender České republiky, pivo na rok zdarma a mo...

Jarní servisní akce AUTO CB

Šestý ročník soutěže Pilsner Urquell Master Bartender zná po čtvrtečním celostátním kole svého národního vítěze. Nejlepším českým výčepním plzeňského ležáku se stal Jaroslav Učík z restaurace U Učíků ve Vrchlabí. Získává titul Pilsner Urquell Master Bartender České republiky, pivo na rok zdarma a možnost uvařit si společně se sládkem Václavem Berkou vlastní várku piva do své provozovny. Nyní má Jaroslav Učík dva měsíce na přípravu do říjnového mezinárodního finále, v němž letos Česká republika obhajuje loňský světový titul Lukáše Svobody z Prahy proti ostré konkurenci finalistů z dalších 14 zemí.

„Soutěže Pilsner Urquell Master Bartender se účastním už popáté, chyběl jsem jen v prvním ročníku. Na světové finále chci rozhodně ještě zlepšit zejména dovednost prezentovat sebe, plzeňský ležák i moji restauraci před přísnou porotou. Ještě nevím, kdy vypijeme pivo, které uvaříme s Václavem Berkou, ale rozhodně u toho nebudou chybět naši štamgasti a všichni, kteří se zasloužili o to, že jsem dnes mohl být nejlepší,“ řekl nový český mistr výčepní plzeňského ležáku Jaroslav Učík.

V plzeňském pivovaru se 4. srpna sešla dvacítka nejlepších výčepních a barmanů (17 mužů a 3 ženy), kteří postoupili ze čtyř červnových regionálních kol. Museli předvést dokonalé zvládnutí správného čepování ležáku Pilsner Urquell, ale také přesvědčit porotu, že zvládají správnou celkovou péči o pivo v restauraci, znají historii, varní proces i unikátní vlastnosti plzeňského ležáku a toto vše umí skloubit tak, aby hostovi dopřáli jedinečný zážitek. Jejich dovednosti posuzovala přísná porota odborníků z Plzeňského Prazdroje v čele se starším obchodním sládkem Václavem Berkou. Na průběh celostátního kola dohlížel i vítěz loňského mezinárodního finále, úřadující světový Master Bartender Lukáš Svoboda.

Všichni zúčastnění si kromě certifikátu účastníka národního finále odnesli pivo Pilsner Urquell a další dárkové předměty. Pro druhé a třetí místo je připraveno pivo na půl roku zdarma a cesta do Vilshofenu, rodiště prvního sládka Pilsner Urquell Josefa Grolla, spojená s návštěvou známého pivního festivalu Oktoberfest v Mnichově Národní vítěz navíc získal pivo na rok zdarma (730 piv Pilsner Urquell), možnost uvařit si společně se sládkem Václavem Berkou vlastní várku piva do své restaurace a samozřejmě prestiž pro sebe i pro podnik, ve kterém čepuje.

„Letošní šestý ročník znovu prokázal stoupající úroveň soutěže i znalostí a dovedností těch výčepních, kteří ke svému řemeslu přistupují s nadšením. A v osobě českého mistra výčepního Jaroslava Učíka bude mít Česká republika v mezinárodní finále vynikajícího reprezentanta,“ shrnul výsledky domácí části soutěže člen poroty, starší obchodní sládek Plzeňského Prazdroje Václav Berka. Tři z letošních finalistů se proto o své umění podělí s návštěvníky letošního Pilsner Festu po boku Lukáše Svobody, Jana Korejse a Václava Vanyi, předchozích českých mistrů výčepních.

Celosvětové finále se koná 4.-5. října 2011 v Praze a Plzni. Mezinárodního vítěze čeká vedle trofeje a světového titulu také odměna 10.000 eur.

Soutěž Pilsner Urquell Master Bartender je určená všem ctižádostivým výčepním, barmankám a barmanům, kteří sdílí nadšení pro své řemeslo a pro ležák Pilsner Urquell. K tomu, aby se z obyčejného výčepního stal mistr světa, je zapotřebí nejen dokonale načepovat pivo. Důležitými argumenty pro vítězství jsou i charismatické vystupování, umění poutavě prezentovat pivo jako jedinečný nápoj, znalosti z oblasti výroby, historie piva a péče o něj. Letos se do soutěže přihlásilo celkem 320 výčepních z celé České republiky.

Do závěrečného večerního superfinále se probojovali:

- Ronald Steiger, penzion V Lukách, Dlouhá Ves u Sušice

- Václav Schejbal, restaurace Uctívaný Velbloud, Plzeň

- Jaroslav Učík, restaurace U Učíků, Vrchlabí

- Magdalena Zvěřinová, restaurace U Kovářů, Benešov

- Jakub Šrubař, Dům vína U Datla, Frýdek-Místek

Tři nejlepší výčepní 6. ročníku soutěže Pilsner Urquell Master Bartender

1. Jaroslav Učík, restaurace U Učíků, Vrchlabí

2. Jakub Šrubař, Dům vína U Datla, Frýdek-Místek

3. Ronald Steiger, penzion V Lukách, Dlouhá Ves u Sušice

Doporučení redakce: Vykoupejte se ve Zlaté krávě v pivních lázních!


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
05.08.2011 17:02



9 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka