Cestovatelský festival Letem světem v Plzni v sobotu nabídne exotická jídla, tanec, hudbu a fotoprojekce

Již čtvrtým rokem rozproudí cestovatelský festival Letem světem energii v kulturním domě Šeříková na Slovanech. Těšit se můžete na cestovatelské fotoprojekce z mnoha zemí, exotické tance i hudbu, semináře, fotovýstavy, čajovnu a ochutnávky exotických jídel.

Cílená propagace v Plzni

“Festival osloví širokou veřejnost a nabídne různorodé zážitky nejen vizuální, sluchové ale i chuťové.” říká pořadatel Štěpán Pastula. „Věříme, že program každému poskytne mnoho inspirace a tipů na další cesty. Kromě vzájemného předávání zážitků a zkušeností mohou lidé samozřejmě nalézt inspiraci či navázat nové kontakty a přátelství,“ dodává cestovatel. Mimo jiné se zde můžete dozvědět, jak se zapojit například do rozvojové pomoci nebo se zapojit přímo  do některého z našich projektů. „Letošní festival bude podporovat nomádskou vesnici v Ladaku a v průběhu dne proběhne sbírka nepoužívaného ošacení, které bude posláno do Himálaje.“ dodává Pastula. 

Přednášky s promítáním například z Peru, Palestiny, Indie, Ugandy, Azerbajdžánu, Filipín, Islandu, Armenie, Indonézie, Vietnamu, Izraele, Ruska, Konga a dalších zazní v několika sálech kulturního domu na Slovanech v sobotu 21.3.2015 od 13:00.

Program bude obohacen  tanečním a hudebním vystoupení z rozličných kultur. Zájemci mohou navštívit i bubenický workshop, seminář cestovní medicíny a prohlédnout si několik fotografických výstav z DR Kongo, Maroka, Kanady a Peru. Naleznete zde rozličné předměty z dalekých krajů a cestovatelskou burzu pro veřejnost. 

V rámci festivalu můžete také shlédnou film Expedice Nairi 2014 natočený studenty, kteří se zapojili do programu DofE - Ceny vévody z Edinburghu v Klubu cestovatelů Masarykova gymnázia v Plzni. Během třítýdenního pobytu v Arménii studenti mapovali petroglyfické památky, staroarménské kláštery, přešli pohoří Geghamy a Vardenis a vystoupali na nejvyšší horu Arménie, Aragat. Po skončení projekce beseda se studenty.

Bližší informace o programu naleznete na webových stránkách www.svetem.net


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka