Chci se v Plzni předvést, říká Marcel Hossa

První trénink má za sebou Marcel Hossa. Nová slovenská posila plzeňských indiánů. Hráč s bohatými zkušenostmi z NHL i z KHL se chce předvést fanouškům Plzně.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Beru extraligu jako velkou výzvu. Chci fanouškům v Čechách ukázat co ve mně je. Nechci Plzeň zklamat. Doufám, že vše bude tak pozitivní, jak se ode mě čeká,“ uvádí Marcel Hossa.


Jaké máte pocity z prvního tréninku?

Určitě to ještě není ono. Pro mě to byl záběr. Jdu na zápas po delší době, naposledy jsem hrál tuším v dubnu. Těším se, že se sehrajeme s klukama v pětce, abychom byli připraveni na ostrý start extraligové sezóny. Musím se co nejrychleji sžít s celým týmem.


Je příjemné slyšet v kabině slovenštinu?

Vždy je super slyšet v zahraničí rodný jazyk. Ale už jsem za ta léta zvyklý být v mužstvu i sám. Navíc Čechy beru jako domácí, jako Slováky.


Jak dlouho jste se přemýšlel nad nabídkou Plzně?

Dohodli jsme se hned. Nějakou dobu jsem byl v kontaktu se Stračenou (Martin Straka, pozn.red). Pak jsme se jen dohodli na podmínkách a podepsali smlouvu.


Volal jste si s některým ze slovenských hráčů, na co se máte připravit?

Volal jsem si s Mariem Bližňákem, který Plzeň chválil. Vyprávěl mi o týmu i o městě. Já se navíc znám z New York Rangers i s Ryanem Hollwegem. Některé kluky znám z televize. Některé samozřejmě vůbec. Ale to je normální, začátky bývají takové seznamovací.


Jste v HM Aréně vůbec poprvé?

Poprvé v HM Aréně i v Plzni. Měl jsem trošku problémy trefit na hotel. 


Ve smlouvě máte klauzuli, že v případě zájmu můžete odejít.

Nechci nic plánovat. To se vyřeší samo. Teď hraji v Plzni. Rusko už mě nelákalo, chtěl jsem zůstat v Evropě. Je klidně možné, že v Plzni zůstanu celý rok. Uvidí se. Beru extraligu jako velkou výzvu. Chci fanouškům v Čechách ukázat co ve mně je. Vím, že se ode mě hodně čeká a nechci Plzeň zklamat. Doufám, že vše bude pozitivní.


Jak se Vám líbí zázemí HM Arény?

Vypadá velmi kvalitně. Ještě jsem se pořádně nerozkoukal. Věřím, že vše bude na vysoké úrovni.


S jakým číslem budete nastupovat. Vaše oblíbená 18 i 81 je v Plzni zabraná. 

Mám rád osmičku. Tak jsem si zvolil číslo 88.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 31.08.2015 17:02



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka