Cizinec v Plzni přepadl mladou ženu hned dvakrát

Jednu kabelku jí odcizil, druhou poškodil.

Jarní servisní akce AUTO CB

Doslova jen několik málo hodin po spáchání zvlášť závažného zločinu si 29letý cizinec na služebně Služby kriminální policie a vyšetřování Městského ředitelství policie Plzeň vyslechl obvinění z  loupežného přepadení, kterého se dopustil v úterý dne 23. února tohoto roku kolem půl deváté večer v Sokolovské ulici v Plzni.

U zadního vchodu jednoho z panelových domů znenadání přistoupil ke stejně staré ženě, rukou jí zakryl ústa, aby nemohla volat o pomoc, a násilím jí shodil na zem. Pak jí vytrhl kabelku a dal se na útěk. Nedaleko místa činu tašku prohledal a když zjistil, že neukrývá nic cenného, okamžitě se ke své oběti vrátil. Otřesená žena se právě snažila zvednout ze země, když na ní pachatel znovu zaútočil. Tentokrát se pokusil násilím  zmocnit druhé kabely, kterou poškozená měla na sobě zavěšenu šikmo přes hrudník. Žena tentokrát o tašku bojovala a snažila se jí uhájit. Pachatel proto za popruh kabely, který držel v ruce, trhl takovou silou, že jej přetrhl. Ještě dříve než se stačil dát s druhým lupem na útěk, vyrušil jej náhodný kolemjdoucí. Nakonec pachatel musel z místa činu utéct s nepořízenou. Protože napadená žena ihned incident oznámila na linku 158, zahájili plzenští policisté okamžitě pátrání po pachateli. Během několika málo minut jej zadrželi nedaleko místa činu.

Poté, co proti podezřelému nashromáždili dostatečné množství důkazů, obvinili jej ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupež, za který mu v případě, že bude soudem pravomocně odsouzen,  hrozí trest odnětí svobody v délce trvání až 10 let.




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 29.02.2016 07:04



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka