Covidu přibývá, FN Plzeň omezuje provoz

Počty hospitalizovaných pacientů s onemocněním covid-19 stále stoupají, vedení Fakultní nemocnice Plzeň muselo přistoupit k potřebným režimovým opatřením.


„V pondělí 8. listopadu jsme opět otevřeli v Interním pavilonu č. 54, v areálu bývalé vojenské nemocnice, Urgentní interní příjem, kam směřují k ošetření všichni pacienti s interními či plicními obtížemi nebo s podezřením na covidovou nákazu. Ve vstupní části Interního pavilonu triážové pracoviště určí směrování pacienta,“ vysvětluje ředitel FN Plzeň MUDr. Václav Šimánek, Ph.D. Toto specializované pracoviště s nepřetržitým provozem se poprvé otevřelo při loňské podzimní covidové vlně 15. října, do běžného provozu se vrátilo díky příznivé epidemiologické situaci na konci dubna letošního roku.

Pavilon č. 10 II. interní kliniky v borské části FN tímto krokem pozastavuje činnosti akutní příjmové ambulance. Odborné specializované ambulance, včetně náběrové, běží ve standardním provozu.

Covidová opatření zasáhla i proces plánovaných operací. „Bez omezení běží operativa akutní, onkologická, ortopedická (hlavně kloubní náhrady), kardiochirurgická a zčásti i neurochirurgická. Realizovány jsou nadále i robotické operace. Ostatní plánované výkony jsou z části omezené. Jsme si vědomi dlouhých čekacích dob na některé plánované zákroky, děláme opravdu maximum, abychom omezili provoz nemocnice co nejméně,“ dodává ředitel Václav Šimánek. Veškerý ambulantní provoz ve FN Plzeň běží v normálním režimu.

I nadále ve FN platí plošný zákaz návštěv, s výjimkou návštěv pacienta v termálním stadiu nevyléčitelného onemocnění, dětských pacientů a doprovodu rodiček, vždy s povinností doložení bezinfekčnosti.

Ve FN Plzeň je k 8. listopadu hospitalizováno 71 pacientů, z toho 20 na covid JIP.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 09.11.2021 12:07



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka