CPOS Město Touškov a Cena kvality v sociálních službách za rok 2016

V úterý 1. 11. 2016 se v Rytířském sálu v Senátu PČR již pojedenácté uskutečnilo předání ocenění v rámci projektu Cena kvality v sociální péči. Jednu z Cen Sympatie převzala naše kolegyně Ivana Němcová.

Jarní servisní akce AUTO CB

Iva Němcová

Má dlouholeté zkušenosti v oblasti soc. služeb na pozici pečovatelka, o které je ochotna se podělit se zbytkem kolektivu. Dříve pracovala ve školce jako učitelka. V té době byla šťastná jak v práci, tak v osobním životě. Práci změnila před mnoha lety a stala se pečovatelkou v obci Zbůch. Od té doby dodnes je jedinou pracovnicí vDPS Zbůch, protože zájem a zakázky klientů odpovídají jednomu úvazku. Bohužel nebo bohu dík se musela vždy spolehnout jen sama na sebe a ostatní kolegyně z organizace potkávala jen při poradách a společných akcích. O to více si vytvořila krásný vztah s klienty a to na profesionální úrovni. Výborně spolupracuje s obcí, se starostou, který si váží její obětavé práce a vždy vyjde vstříc požadavkům. Dům s pečovatelskou službou je zde nádherný, udržovaný, paní Iva ve svém volném čase pečuje o květiny a zeleň. Má nádhernou kancelář, kde také pěstuje květiny, hlavně orchideje. Nikdy se nechvástá, neupozorňuje na sebe, je skromná. Člověk musí poznat sám, jak vstřícná a kreativní paní Iva je. Její klienti však vědí. V roce 2012, kdy bylo nutné zavést okamžitě změny v organizaci směrem z centra ke střediskům, bránili klienti Ivu jako lvi.

Každý má nějaký velký sen. Napište nám osobní nebo profesní ambici nominovaného:

Odpověď kolegyň a klientů:

Chata a v klidu odpočívat někde, kde bude se svou rodinou. Aby byla schopná si ještě bohatě užít svá vnoučata a pomáhat s jejich péčí.

Ředitelka:
Já vím, co by paní Iva chtěla ze všeho nejvíce, ale nelze to splnit. Někdy nelze něčí osud změnit. Ale doufám, že jejím dalším snem je být šťastná teď a tady, brát věci tak, jak jsou, a dívat se na svět kolem sebe, jak je krásný. Životní zkušenost využít ve prospěch druhých, což se paní Ivě daří. Je výbornou pečovatelkou pro své klienty. Před paní Ivou smekám.

Co na nominovaném oceňujete Vy a co oceňují Vaši klienti?

Klienti řekli o paní Ivě:

Ochotná, příjemná, empatická, komunikativní – kdykoliv má čas, druhého si vyslechne a jelikož se zajímá o psychologii a má bohaté životní zkušenosti, je schopna i poradit (často velmi dobře). Má přirozenou vlastnost získat si náklonost druhé osoby. Je to obyčejná žena, která má za sebou hodně zážitků a zkušenosti, které umí výborně využít v práci i v osobním životě. Také oceňujeme její pekařské schopnosti.

Kolegyně:
Pevnou vůli

Jaká je typická vlastnost nominovaného? Prozraďte na něj drobný nešvar.

Kolegyně a klienti:

Mluví narovinu a stojí si za svým názorem, který se nebojí vyjádřit. Její upřímnost posiluje kolektiv. Je to žena, která si zaslouží úctu a respekt. Pokud jí někdo nezná, klame bravurně kamennou tváří. Její srdce je však obrovské, její životní příběh smutný a životním posláním je dávat druhým.


Paní Ivě patří veliké poděkování a přejeme jí, aby byla stále tou oporou pro všechny kolem sebe a to s neskutečnou vlídností a lidskostí.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka