CPOS se zapojilo do pletení čepiček pro nedonošená miminka a do projektu SENIOŘI DĚTEM

Centrum pečovatelských a ošetřovatelských služeb Město Touškov se rozhodlo zapojit do dvou projektů, týkajících se dětí. Tím prvním je pletení čepiček a ponožtiček pro nedonošená miminka na neonatologieckém oddělení FN Plzeň. Tím druhým je projekt Senioři dětem, propojení světa seniorů se světem dětí z dětských domovů.

Cílená propagace v Plzni

CPOS Město Touškov se rozhodlo zapojit do dvou projektů, týkajících se dětí. Tím prvním je pomoc neonatologickému oddělení FN Plzeň. Jedná se o zhotovení čepiček a bačkůrek pro předčasně narozené děti. "Předčasně nebo s nízkou porodní hmotností se rodí 1 z 10 dětí. Za nedonošené je považováno dítě narozené ve 36 týdnech a 6 dnech těhotenství a dříve s různými stupni nezralosti tkání a orgánů. Nízká porodní hmotnost představuje váhu menší než 2.500 g, mohou ji mít i děti donošené. Současná hranice pro přežití miminka se pohybuje kolem hmotnosti 500 g a datem narození ve 23.-25. týdnu těhotenství"(Český rozhlas, http://www.rozhlas.cz/plzen/publicistika/_zprava/u-nedonosenych-deti-byva-jako-prvni-tatinek--1579053. 29.1.2016)
Díky našim úžasným a šikovným klientkám a pečovatelkám tak putuje pro nedonošená miminka tolik krásných pletených čepiček a ponožtiček. Je úžasné, kolik lidí v CPOS pletení čepiček oslovilo. Sešlo se spoustu úžasných kousků a stále přicházejí nové. Tímto děkujeme všem zapojeným za chvályhodnou práci.


Naše organizace se zapojila i do projektu SENIOŘI DĚTEM, kdy každý zúčastněný domov pro seniory a domov s pečovatelskou službou ušije celkem tři dílky STONOŽKY pro tři dětské domovy. Do kapsičky každého dílku je umístěna vlastní pohádka a drobný dáreček, který vyrobili senioři. Z dílků pak bude vyrobena velká stonožka pro každý ze tří dětských domovů. "Našim cílem je opětovně spojit dvě různá pokolení a dostat do povědomí dětí, že i v seniorském věku člověk mnoho dokáže a že může být stále potřebný. Zkusme tedy dát našim seniorům čas a prostor, přiblížit se co nejblíže nejmladší generaci. Děti mají rády dárky a pohádky. Takže spojíme naše síly a společně se pustíme do výroby látkové stonožky. Každý domov zapojený do projektu ušije jeden díl, jehož střih bude mít k dispozici. Jednotlivé díly budou spojeny k sobě suchým zipem, aby byla zachována flexibilita výrobku, kterou mají děti tak rády. Každý díl bude opatřen kapsičkou, do které bude vložena pohádka od klientů a malý dárek – drobnost, kterou senioři sami vyrobí. Pohádku každý domov vymyslí a sepíše. Po ušití dílu, vyrobení dárku a sepsání pohádky domov vše zabalí a odešle na adresu našeho zařízení. Zde se budou jednotlivé díly kompletovat do avizované stonožky. Cílem naší práce je odevzdání finálního výrobku „Stonožky Světluška“ dětem z Dětského domova. Těm bude „Světluška“ slavnostně předána po ukončení a zkompletování celého výrobku." (DPS Světlo, http://www.dps-svetlo.cz/projekt-seniori-detem/informace-o-projektu/) 
Věříme, že se pohádky a dárečky budou dětem líbit. Děkujeme všem zúčastněným za krásnou práci.


Klára Zajíčková

Fotogalerie
The Loop Jazz Club

Komentáře

  • Před 6 roky

    chtěla by jsem se zapojit do pletení čepiček ,bačkurek atd ..na koho se mám obrátit -Perinova

    • Před 6 roky

      Dobrý den. Čepičky nosíme přímo na oddělení neonatologie v Plzni. V druhém patře, po pravé straně. Zazvoníte na sestru a můžete čepičky předat :-) http://neon.fnplzen.cz/cs/node/499

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka