Deset škol v Plzni startuje projekty za zhruba 30 milionů korun

Plzeň začne realizovat první etapu velkého projektu, jehož cílem je zkvalitnit výuku v klíčových kompetencích na základních školách v Plzni.


Za částku zhruba 30 milionů korun budou vybaveny budovy a učebny, zrekonstruovány LAN a také provedeny rekonstrukce a stavební úpravy některých objektů. Projekty se týkají deseti škol, a sice Bolevecké základní školy, Základní a mateřské školy Božkov, 1., 2., 4., 10., 14., 31., 34 a 7. základní a mateřské školy. 

„Na první etapu půjde podpora z ITI, konkrétně z Integrovaného regionálního projektu. Celkové výdaje jsou kolem 30 milionu korun, přičemž město Plzeň se bude podílet částkou ve výši 10 procent,“ uvedl ekonomický náměstek Pavel Kotas.

Peníze využijí školy na učební pomůcky do odborných učeben, tedy se zaměřením na přírodní vědy, řemeslné a technické obory, výuku cizích jazyků, digitální dovednosti. Pořízen za ně bude také nábytek do odborných učeben, vybaveny budou učebny informačních technologií, součástí bude i instalace plošin pro bezbariérový přístup do daných učeben, stejně tak nákup schodolezů. 

„Žádost o dotaci splnila všechna kritéria závěrečného ověření způsobilosti integrovaných projektů dne 9. února 2018,“ doplnil Pavel Kotas.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka