Děti ve školkách se bavily při cvičení se zvířátky

Hned v osmi školkách v Plzni a Tachově se během letošního podzimu uskutečnily akce projektu Pohyb 1P, který připravuje Nadace sportující mládeže ve spolupráci s obecně prospěšnou společností Pohyb a zdraví.

Jarní servisní akce AUTO CB

Děti si formou jednoduchých a zábavných her vyzkoušely jednotlivá cvičení. Po jejich vyhodnocení odborníky rodiče ještě tentýž den získali výsledky obsahující mnoho užitečných informací včetně detailního přehledu o pohybových dovednostech svých dětí. Díky tomu se mohou snažit ovlivnit jejich nevhodné návyky ještě před vstupem na základní školu.

Cvičení se zvířátky by zároveň u předškolních dětí mělo nastartovat zájem o pohyb. Rodiče by pak mělo upozornit na nebezpečí nevhodných stravovacích návyků, které ve spojení s omezenými pohybovými aktivitami mohou mít negativní dopady zdravotního charakteru.

Na přípravě sestav jednotlivých cvičení Nadace sportující mládeže spolupracovala s odborníky ze Západočeské univerzity v Plzni. Součástí informací pro rodiče je i nabídka pohybových aktivit pro jejich děti v okolí jejich bydliště.

„Klademe velký důraz na včasnou osvětu pohybové prevence a sportu směrem k rodičům prostřednictvím zjištění základních pohybových dovedností jejich dětí. S přestupem na základní školu se výrazně změní denní režim školáků, kteří najednou podstatnou část dne prosedí, nezbytné pohybové aktivity se významně sníží. Je tedy žádoucí, aby i v souvislosti s nebezpečím stoupajícího podílu nadváhy či obezity dětské populace rodiče dbali na zajištění pravidelných sportovních aktivit svých dětí. Školní výuka je v současném rozsahu zajistit nedokáže,“ uvedl předseda správní rady Nadace sportující mládeže František Berka.

Jednotlivé akce projektu Pohyb 1P se ve školkách mohly uskutečnit i díky podpoře Nadace ČEZ, statutárního města Plzeň a městského obvodu Plzeň 1.

Projekt Pohyb 1P Nadace sportující mládeže realizuje již od roku 2008 a kromě Plzeňského kraje se další akce uskutečnily také v Brně, Českých Budějovicích nebo Jaroměři. 

Seznam mateřských školek v Plzeňském kraji, ve kterých se v roce 2014 uskutečnily akce projektu Pohyb 1P:

5. MŠ Plzeň
87.MŠ Plzeň 
60.MŠ Plzeň
78.MŠ Plzeň
63. MŠ Plzeň
63. MŠ Plzeň
51. MŠ Plzeň
MŠ Tachov, Prokopa Velikého



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 03.12.2014 13:59



1 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka