Děti z Ptenína se dočkaly vlastního hřiště

Malá obec Ptenín na jižním Plzeňsku darovala spolu s Nadací ČEZ místním dětem Oranžové hřiště se sedmi herními prvky a zázemím pro návštěvníky.

Cílená propagace v Plzni

Projekt hřiště pro Ptenín podpořila sportující veřejnost prostřednictvím aplikace EPP – Pomáhej pohybem.

První den letních prázdnin oslavily děti se svými rodiči a zástupci obce Ptenín na nově otevřeném Oranžovém hřišti. Je umístěno v Újezdci, v místě zvaném Hory, kde žije hodně rodin s malými dětmi, a hřiště pro trávení jejich volného času zde dosud chybělo.

 „Snahou obce je zajistit takové životní podmínky, které povedou ke spokojenému životu občanů a dokáží do Ptenína přilákat i nové spoluobčany. V obci je prodejna potravin, pohostinství, knihovna, fotbalové hřiště, Naučná stezka hraběte Hanuše, regionální zámecká expozice a mnoho další kulturních i společenských zajímavostí“, uvedl starosta obce Martin Kastner.

Vysportovaná částka z aplikace EPP 119 185 korun pomohla pokrýt náklady na sedm herních prvků, lavice, stůl a odpadkový koš. Na instalaci prvků a úpravy herní plochy se podíleli i rodiče s dětmi. Z nového hřiště budou mít radost nejen místní děti, ale i děti chalupářů.

„Za Nadaci ČEZ jsem ráda, že jsme mohli dětem z Ptenína dát právě hřiště jako dárek k vysvědčení a současně udělat radost i těm nejmenším“, řekla ředitelka Nadace ČEZ Michala Ziková.

Nadace ČEZ dosud podpořila více jak 450 Oranžových hřišť za celkovou částku přibližně 342 milionů korun.


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka