Do centra Křimic se v budoucnu vrátí rybník

Po 138 dnech prací, přerušených zimní přestávkou, společnost Swietelsky stavební ukončila projekt nazvaný Dokončení Zámeckého náměstí a Tlumené ulice v plzeňské části Křimice.

Cílená propagace v Plzni

Stavbu za 6.7 milionů Kč bez DPH zahájila loni v říjnu a teď předala investorovi, Správě veřejného statku města Plzně. Slavnostní předání je naplánované na 6. června v 10 hodin.

V centru Křimic během úprav vznikla dešťová kanalizace, položeny byly vodovodní chráničky pro napouštění budoucího rybníka, přeloženy slaboproudé sítě a rozšířeno veřejné osvětlení do Tlumené ulice i na náměstí. Komunikaci pokryla kamenná dlažba, instalovalo se nové dopravní značení, přibyla nová parkovací místa a stromy.

„Do budoucna se zde předpokládá obnova kdysi zavezeného rybníka, napájeného z řeky. Proto se už také pokládalo potrubí na čerpání vody a v Tlumené ulici se vybudovala dešťová kanalizace, která bude zároveň sloužit jako přepad z budoucího rybníka. V ulici se navíc také přestavěla kamenná zeď,“ uvedl Karel Zoubek, stavbyvedoucí ze společnosti Swietelsky stavební, závod Dopravní stavby Západ, oblast Plzeň.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 29.05.2018 14:09



0 +
 
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka