Do Plzně přichází stoper Eduardo Santos. Ndiaye, Koželuh a Míka míří pryč

Obranu Viktorie Plzeň posílí stoper Eduardo Gonzaga Mendes Santos, jenž přichází na půlroční hostování z Karviné. K týmu se připojí během úterý.


Čtyřiadvacetiletý Brazilec Eduardo Santos působí v české nejvyšší soutěži již třetí sezonu, v dresu Karviné odehrál 57 zápasů a vstřelil tři branky. Nyní bude chtít tuto bilanci rozšířit v dresu Viktorie Plzeň. „Jsem rád, že jsem dostal šanci v takto velkém klubu. Je to pro mě výzva a budu chtít ukázat to nejlepší, co ve mně je,“ uvedl vytáhlý stoper po podpisu smlouvy s Viktorií.

„Na jaře nás čeká ještě velmi náročný program a chceme být dobře nachystáni i vzhledem ke zraněním, s nimiž se v posledních dnech potýkáme. Z tohoto důvodu jsme se rozhodli pro příchod právě Eduarda Santose z Karviné,“ řekl na adresu nového hráče Adolf Šádek, generální ředitel klubu.

Hlavní trenér Viktorie Michal Bílek přivítá novou posilu již na úterním tréninku. „Příchod Eduarda Santose vítám, sledovali jsme jej delší dobu. Jde o poměrně vysokého hráče, který je velmi rychlý a má dobrou rozehrávku,“ říká na adresu nového stopera kouč viktoriánů.

Odchody

Viktoria Plzeň hlásí tři změny v kádru. Na půlroční hostování do Karviné odchází záložník Modou Ndiaye, dres Chrudimi pak na jaře budou oblékat mladí obránci Josef Koželuh s Václavem Míkou.

„Všichni tři hráči v poslední době vinou zranění vypadli na delší dobu z tréninkového a herního procesu. Modou zmeškal velkou část podzimu, Josef Koželuh se bohužel zranil během zimní přípravy a Václav Míka se vrací po operaci kolene. Nyní je našim cílem, aby měli co nejvyšší herní vytížení, proto jsme se rozhodli uvolnit je na hostování,“ okomentoval změny v kádru Adolf Šádek, generální ředitel Viktorie.

Dvacetiletý krajní obránce Josef Koželuh tak stráví jarní část sezony v dresu druholigové Chrudimi, tamtéž bude hostovat i stoper Václav Míka. Modou Ndiaye bude bojovat o záchranu první ligy v Karviné. „Všem třem přeji, aby odehráli co nejvíce zápasů a byli pro své týmy přínosem,“ popřál hráčům Adolf Šádek.

fcv


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka