Dobřany chystají na neděli Mikulášský jarmark a rozsvícení stromu

Slavnostním rozsvícením vánočního stromu na náměstí začne v neděli adventní čas i v Dobřanech na jižním Plzeňsku. Od tří hodin zde bude probíhat Mikulášský jarmark s kulturním programem a po setmění se oči všech přítomných již budou upírat ke vzrostlému stromu.

Jarní servisní akce AUTO CB

Po páté odpolední zde vystoupí dětské pěvecké sbory a pak už se strom v celé své kráse rozzáří.

„Máme jedenáctimetrový smrk ztepilý, který ještě nedávno rostl ve Vodním Újezdě na obtížně přístupném pozemku Lukáše Jindry. Ten ho městu daroval a na náměstí se ho podařilo přemístit bez jediné ulomené větvičky, říká místostarostka Lenka Tomanová. 

Svůj vánoční stromek rozsvítí v neděli 6. prosince i Šlovice, které jsou součástí Dobřan. V pět hodin odpoledne se na návsi uskuteční Mikulášská nadílka, která vyvrcholí rozsvícením stromku. Poté zhruba ve čtvrt na šest se dá do pohybu světélkový průvod, jehož cílem bude Centrum Šlovice. Tady se v 17:30 h rozzáří ohňostroj a po něm je v sále Centra Šlovice připraven krátký program pro děti. 

Adventní program v Dobřanech nabídne až do Štědrého dne deset kulturních akcí: Vánoční dílničku v MC Budulínek, zdobení stromečku a perníčků v městské knihovně, Andělské tvoření v pionýrské klubovně nebo živý Betlém. V předvečer svátku svatého Mikuláše pojede městem jako každoročně Pekelné koňské spřežení. Z průjezdu domu č. p. 111 vyrazí 5. prosince v 17 hodin. Kostel sv. Mikuláše pozve během adventu na řadu vánočně laděných koncertů. Druhou adventní neděli tu vystoupí mladý operní a muzikálový pěvec, dobřanský rodák Jan Karásek a o týden později tu zazpívá vokální skupina KrisKrosKvintet. Zlatá neděle tu pak bude patřit dobřanským pěveckým sborům Hvězdičky, Dobřanské bábinky a P.U.D.U.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
so 28.11.2015 17:09



0 +
 
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka