Dobřany dál povede Martin Sobotka

V pondělí 5.11. se od 17 hodin konalo v sále tamní hasičské zbrojnice ustavující zastupitelstvo města.

Jarní servisní akce AUTO CB

Svůj post obhájil starosta Martin Sobotka. Na rozdíl od minulých volebních období bude mít město jedinou místostarostku, pokračovat ve funkci bude Lenka Tomanová. V pětičlenné radě jsou staronoví Jan Vozár a Michal Trdlička, nově je doplnila Jaroslava Umnerová. Všichni radní jsou z vítězného uskupení Aktivní Dobřany.

Následovala volba předsedů a členů výborů zastupitelstva. V předsednictví kontrolního výboru nastala změna a v jeho čele stanul Josef Weinreb (Otevřené město Dobřany), kterého doplnilo dalších 6 lidí. Jsou jimi Zuzana Štychová, Gabriela Vránková, Karel Fojtík, Martin Klimeš a Stanislav Motejzík a Josef Šefl. Druhý, finanční výbor, dostál také několika změn. Předsedkyní byla zvolena Bohumila Nekolová (Sdružení nezávislých Dobřany) a členy radní Michal Trdlička, zastupitel Michal Pokorný, Josef Dolejš, Tomáš Kobsa, Jan Pokorný a Václav Hrdonka. 

„Jsme v úplně nové situaci. Rekordní volební výsledek po kampani, ve které se soupeřům úspěšně podařilo nastavit jako hlavní téma personální otázky, nás dovedla k jednobarevné radě. Až tak nová situace to ale není. Máme za sebou čtyři roky v dominantní pozici a nikdy jsme nepodlehli pokušení krást si zásluhy partnerů, ztotožnili jsme se s jejich prioritami,“ říká Martin Sobotka a ještě dodává: „Děkuji Dagmar Terelmešové a ČSSD za 16 let v roli místostarostky a 16 let koaliční spolupráce.“

Posledním voleným orgánem města na prvním jednání byly osadní výbory. Ve Vodní Újezdu budou pracovat ve složení Jan Hojda, Jiřina Řezáčová a Jitka Šebestová. Ve Šlovicích nedošlo k žádné obměně a členy zůstali Michal Trdlička, Michal Balvín, Josef Tihlařík, Martin Hájek a Jiří Tesař. Předsedy si v průběhu následujících 14 dnů vyberou ze svých řad samotní členové a ti budou následně schváleni na dalším jednání zastupitelstva města, které se uskuteční v pondělí 19.11. od 17 v zasedací místnosti suterénu radnice.  

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 07.11.2018 08:05



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka