Dobřany navštíví v úterý politici z Gruzie

V úterý 22. prosince navštíví Dobřany skupina zástupců gruzínské vlády a tamních samospráv. Zastaví se zde na své čtyřdenní cestě po České republice. Cílem jejich studijní cesty po ČR je seznámit se s tím, jak jsou u nás podporovány kraje a jak spolupracují s obcemi.

Jarní servisní akce AUTO CB

„V Dobřanech se budou učit, jak aktivně zapojit veřejnost do rozhodování o budoucím rozvoji města. Jsme jedním z mála měst v ČR, kde se nejen podařilo dát dohromady kvalitní Program rozvoje města, ale také se ho držet a hlavně splnit jej ve velkém předstihu. Proto jsme ho vloni aktualizovali,“ říká starosta Dobřan Martin Sobotka. Ten měl v minulém funkčním období aktualizaci Programu rozvoje města na starosti a letos v únoru ho prezentoval na mezinárodní konferenci v Praze.

Gruzínská delegace během svého programu od neděle do středy navštíví Parlament ČR, Svaz měst a obcí a Ministerstvo pro místní rozvoj. V Dobřanech se zastaví v úterý od 10 přibližně do 16 hodin. Skupinu zástupců vlády a samospráv z Gruzie vyslalo Oddělení pro vztahy s regiony a místní samosprávou při Úřadu vlády Gruzie. Členy delegace jsou jak zástupci tohoto odboru, tak tři guvernéři (pozice odpovídající našim hejtmanům) a starosta druhého největšího města Gruzie, Kutaisi. Jsou zde i zástupci Rozvojového programu Organizace spojených národů, jenž cestu spolufinancuje.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 21.12.2015 12:12



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka