Dobřany opět v pondělí projede Pekelné spřežení, nadílky jsou i jinde

Je tu čas Mikulášů, čertů a andělů, což v Dobřanech na jižním Plzeňsku znamená už léta jediné: městem pojede kočár plný čertů! Oblíbené Pekelné spřežení se městem prožene 5. prosince po setmění.


Nejdřív od 16 do 17 hodin bude na dobřanském náměstí T. G. M. probíhat pekelná disco show. Pak, úderem páté hodiny, se na domě č. p. 111 otevře pekelná brána a ozve se klapot koňských podkov. Na dlažbu náměstí vydrkotá kočár, v němž bude Mikuláš, andělé a především pěkně nezvedená pekelná čeládka. Děti, které byly po celý rok hodné, se ale vůbec bát nemusejí. Naopak se mohou těšit, že v následné mikulášské nadílce bude i balíček s jejich jménem. Balíčky mohou rodiče přinést od 1. do půl páté 5. prosince do Městského kulturního střediska v Dobřanech. 

Na Mikulášský program na náměstí lákají i Klatovy a Sušice. V Klatovech se bude soutěžit o nejdelší andělská křídla nebo největší čertovské rohy, náměstí bude plné čertovin a tance. V Sušici se děti s pekelníky i vyfotí. Výprava do pekla a následný výstup do nebe pro nadílku se chystá i v Boruna Tachovsku. Místem konání je zámek. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 05.12.2016 10:08



3 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka