Dobřany hostí Lívancový běh

V Dobřanech se chystá první ročník Lívancového běhu. Hlavním cílem nejsou sportovní výkony na špičkové úrovni, ale neformální setkání místní i přespolních „sousedů“.


Na louce za novým fotbalovým areálem u řeky Radbuzy bude v sobotu velmi živo a rušno.  Místní spolek Budulínek chystá ve spolupráci s aktivními Dobřanskými bábinkami první ročník neformálních běžeckých závodů, jejichž hlavním úkolem není běh ale sousedské setkání generací.

Lívancový běh se uskuteční v sobotu 9. 9. 2017 v Dobřanech na louce za zrekonstruovaným a nově otevřeným fotbalovým areálem. Akci pořádá spolek Budulínek provozující stejnojmenné mateřské centrum za podpory Globálního dotačního titulu města Dobřany ve spolupráci s Dobřanskými bábinkami. Sraz běhu chtivých účastník je na místě v devět hodin. Lívancový běh je akce, při které se spojí sport se sousedským tlacháním, sportovci s nesportovci a mláďata se zkušenými. Běžci ze tří kategorií (děti do 4 let s rodiči, děti od 5 do 11 let a všichni starší 11 let) se ráno proběhnou malebnou přírodou v těsné blízkosti řeky Radbuzy. V délkách tras přiměřených jejich věku. Trasu a vše kolem výběhu zajišťují organizátoři se spolku Budulínek a o snídani v podobě lívanců se postarají Dobřanské bábinky.

Každý registrovaný závodník dostane při doběhu lívanec a bude-li chtít, i kávu a čaj. Startovní číslo každého běžce je slosovatelné v tombole s příhodnými cenami. „Na této akci se prolne věk, zkušenosti i osobní nasazení každého účastníka. Lívancový běh není pojat jako závod mezi sebou, ale jako možnost potkat se trochu jinak a sdílet to, co doma nejde v takové míře – sousedské bytí,“ zve účastníky hlavní organizátorka Vendula Urbancová.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka