Dodávka Iveco na dálnici u Svojkovic neprošla vážením

Přetížené vozidlo o 93 procent Váhy ukázaly o 3,3 tuny více než je povolená hmotnost vozidla. Policisté ještě zjistili u provozovatele vozidla nedoplatek, a proto se řidiči jeho cesta přes naši republiku protáhla o necelý týden.

Cílená propagace v Plzni

Dálniční policisté ze Svojkovic v minulém týdnu 2. dubna 2024 po 8. hodině zastavili ke kontrolnímu vážení hmotnosti vozidel čtyřiapadesátiletého cizince, který řídil dodávkové vozidlo Iveco.

Při vážení policisté zjistili překročení povelené hmotnosti vozidla o 93 procent, tedy o 3,3 tuny. Policisté s řidičem tento přestupek vyřešili v příkazním řízení ve výši 15 tisíc korun a dále v souvislosti s přetížením vozidla uložili provozovateli vozidla kauci ve výši 36 tisíc korun. Při kontrole v CEPAN (Centrální evidence pohledávek a nedoplatků) měl provozovatel vozidla nedoplatek ve výši 27 tisíc korun. Proto musel řidič odstavit vozidlo na záchytné policejní parkoviště a další jízda mu byla zakázaná do té doby, než budou uhrazeny nezaplacené pohledávky. Cizinec výzvu policistů nerespektoval, a proto kolegové jeho přestupkové jednání vyřešili v dalším příkazním řízení ve výši 25 tisíc korun.

V úterý řidič uhradil všechny pohledávky a mohl pokračovat dál ve své jízdě. Policisté spisový materiál k přestupkovému jednání předali k projednání na místě příslušný správní orgán.

foto: pčr

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka