Dolany lákají na Noc kostelů, plavbu i pouť s Krampolem a Brabcem

Aktuální podmínky pro pořádání akcí dávají šanci, že se budou moci v roce 2021 uspořádat alespoň letní kulturní akce. Kostel sv. Petra a Pavla v Dolanech u Hlinců na ně láká.

Cílená propagace v Plzni

 •Noc kostelů, otevřený kostel nabídne v pátek 28. května 2021 od 18,00 hodin nevšední atmosféru uvnitř i v jeho okolí včetně příjemného programu.
Svatojánskou plavbu „Dolanské Navalis“, která se uskuteční v sobotu 12. června 2021 se zahájením u kostela v 9,00 hodin. Odplouvá se v 10,30 hodin z Tábořiště Na Střelnici a Reggae baru v Liblíně a po řece Berounce se jede až ke kostelu sv. Petra a Pavla v Dolanech u Hlinců, před kterým stojí od roku 2013 socha sv. Jana Nepomuckého, patrona vodáků. Po doplutí se v podvečer koná večerní volná zábava. Uzávěrka přihlášek na plavbu je z důvodu rezervace lodí již 31. května 2021.
•již tradiční „Pouť“, která se uskuteční v kostele a jeho okolí v sobotu 3. července 2021 se zahájením od 14,00 hodin, kdy proběhne Bohoslužba slova a zahájení prodejní výstavky prací klientů Domova Zvíkovecká kytička, od 15.00 hodin odpolední program zpříjemní pořad Jiřího Krampola a Šimona Pečenky, a od 17.00 hodin bude následovat koncert kytarového virtuosa Lubomíra Brabce, pouťové odpoledne bude obohaceno prezentací ručních výrobků ve stáncích, historických automobilů a motocyklů, po skončení programu následuje večerní volná zábava.

V rámci uvedených programů bude probíhat prezentace kostela po opravách v minulých letech, zajištěn je také bezbariérový přístup do kostela. Při akcích je k dispozici u kostela stánek s občerstvením.

"Aktualizovali jsme plán akcí pro rok 2021, které se mají v kostele a jeho bezprostředním okolí konat. Pokud to situace dovolí, pokusíme se připravit také letošní výstavu regionálních umělců, která by se měla zahajovat v úterý 6. července 2021 v 15,00 hodin vernisáží a v kostele by měla trvat do 18. července 2021. Konání nebo organizace připravených programů však mohou být upraveny podle platných pravidel a opatření souvisejících s epidemií COVID-19," říká starosta obce Petr Jirásek.  Sledujte proto aktuální informace na www.hlince.cz, www.facebook.com/kostelsv.petraapavlavdolanechuhlincu/, nebo na www.nockostelu.cz. V rámci programů budou dodržována platná protiepidemiologická opatření včetně aktuálních podmínek pro pořádání akcí. "Přesto doufáme, že takto sestavený program Vás opět přiláká do našeho kostelíka v krásné údolní nivě řeky Berounky," dodává Jirásek.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 25.05.2021 17:07



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka