Domácí vězení žena dodržuje, večer ale sedá za volant pod vlivem drog

Domažličtí policisté během posledních čtyř měsíců již nejméně ve čtyřech případech zastavili a kontrolovali na různých místech Domažlic jednačtyřicetiletou ženu při řízení osobního vozidla tovární značky Škoda Felicia.


Ve všech případech ženu vyzvali k provedení dechové zkoušky na alkohol, která byla vždy negativní. Ovšem pokaždé byl pozitivní drogový test, vždy prokázal přítomnost pervitinu ve slinách, což poté potvrdil i následný rozbor krve. Ve všech případech policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za to bude potrestána odnětím svobody až na jeden rok, zákazem činnosti či peněžitým trestem.
     Kuriózní je, že žena již jednou odsouzena byla, a to za spáchání přečinu podílnictví, když na sebe převedla, užívala a na jiného převedla osobní vozidlo, které bylo získáno trestným činem. Samosoudce okresního soudu ji odsoudil k trestu domácího vězení v trvání jednoho roku s tím, že bude povinna zdržovat se v obydlí v pracovních dnech v době od 19 hodin do 6 hodin a ve dnech pracovního klidu a pracovního volna po celý den. Tento trest sice odsouzená dodržuje, ovšem mimo stanovené hodiny zákony porušuje dál.
     Trest domácího vězení je alternativním trestem, který byl s účinností od 1. ledna 2010 zaveden novým trestním zákoníkem. Podmínkou jeho uložení je písemný slib pachatele, že se ve stanovené době bude zdržovat v obydlí na určené adrese a při výkonu kontroly trestu poskytne veškerou potřebnou součinnost. Soud může uložit tento trest v maximální výměře až na dva roky. Trest spočívá v povinnosti odsouzeného zdržovat se v obydlí ve dnech pracovního klidu a pracovního volna po celý den a v ostatních dnech v době stanovené soudem tak, aby výkon trestu nebránil zaměstnání odsouzeného, potřebné lékařské péči či účasti na bohoslužbách i ve dnech pracovního klidu a pracovního volna.




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 08.08.2016 06:13



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka