Dotace pomohou opravám sportovišť i pořádání akcí v Plzni

Město Plzeň ve spolupráci s Národní sportovní agenturou podpoří individuálními dotacemi čtyři plzeňské sportovní kluby. Přidělení financí schválilo zastupitelstvo. Sportovci peníze využijí na rekonstrukce a rozšíření zázemí.

Jarní servisní akce AUTO CB

„Pět milionů poskytneme klubu SK Smíchov Plzeň na pořízení nafukovací sportovní haly a kontejnerové sestavy s šatnami a provozním zázemím. Téměř tři miliony korun obdrží TJ Prazdroj Plzeň na rekonstrukci loděnice rychlostní kanoistiky, sedm milionů pak TJ Sokol Plzeň-Černice na rozšíření sportovního areálu. Dvěma miliony město přispěje rovněž klubu TJ Plzeň Újezd na opravu jeho sportovního areálu,“ popsal Tomáš Morávek, radní pro oblast podpory sportu, mládeže a tělovýchovy.
/Tomáš Morávek, radní pro oblast podpory sportu, mládeže a tělovýchovy/

Zastupitelé schválili podporu organizátorů sportovních akcí

Plzeňští zastupitelé odsouhlasili poskytnutí dotací pro organizátory řady sportovních akcí v rámci programu s názvem Podpora sportovních akcí na území města Plzně pro rok 2023. Je mezi nimi například pořadatel mezinárodního turnaje pro mladé hráče stolního tenisu či organizátor mistrovství České republiky v badmintonu.

„Mezi devět sportovních akcí rozdělíme 310 tisíc korun a pomůžeme tak sportovním organizacím, které pořádají nejrůznější klání pro sportovce všech věkových kategorií. Díky dotačnímu titulu také zatraktivníme nabídku sportovních akcí pro veřejnost,“ sdělil Tomáš Morávek, radní města Plzně pro oblast podpory sportu, mládeže a tělovýchovy. Doplnil, že žádosti jsou přijímány od března až do konce letošního listopadu.

Město Plzeň tak poskytne dotaci ve výši 80 tisíc korun České asociaci stolního tenisu na pořádání mezinárodního sportovního klání mladých stolních tenistů ve věkové kategorii 13 až 15 let. Jednalo se o první ročník European Youth Series Czech open Plzeň 2023, konal se od 13. do 15. října ve sportovní hale Krašovská, jeho výsledky byly počítány do evropského okruhu pro hráče a hráčky kategorií U13 a U15, a proto do Plzně přijelo 150 účastníků z 13 zemí.

Dotace ve výši 50 tisíc korun má být určena Západočeskému badmintonovému svazu, který na začátku října, také ve sportovní hale Krašovská, uspořádal badmintonové Mistrovství České republiky klubů do 19 let. Účastnilo se ho 150 hráčů z 16 klubů.

Mezi dalšími navrženými příjemci dotací jsou například TJ Sokol Malesice jako organizátor dětského fotbalového turnaje či TJ Slavoj Plzeň, který je pořadatelem dvou akcí – tradičního plzeňského závodu Grand Prix ve vzpírání pro juniorské, mužské i veteránské kategorie – a největšího závodu v Plzeňském kraji v moderní gymnastice, nebo sportovně-střelecký klub policie RAPID Plzeň, jenž pořádá každý rok Grand Prix RAPID Plzeň – závody ve sportovní střelbě vzduchových zbraní.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ČNSO studio

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka