Dotace pomohou v Plzni kulturním projektům

Zastupitelé města Plzně (ZMP) na svém zasedání ve čtvrtek 14. září 2023 schválili rozdělení více než 100 tisíc korun pro organizátory šesti kulturních akcí.

Cílená propagace v Plzni

 Finance jsou poskytnuty z městského průběžného dotačního programu s názvem Mikrogranty na podporu kulturních a uměleckých projektů pro rok 2023.

„Tento dotační program je připraven tak, aby město mohlo operativně poskytnout finanční podporu organizátorům různých kulturních a uměleckých projektů, které se ve veřejném prostoru konají v průběhu celého roku. Žádat lze v několika termínech, peníze jsou přidělovány také několikrát do roka,“ uvedla radní města Plzně pro oblast kultury a památkové péče Eliška Bartáková. Dodala, že tentokrát bude rozděleno 102 tisíc korun mezi šest organizací:

    • Sdružení výtvarníků České republiky získá na Otevřený umělecký výtvarný salon, který se konal v létě v Mezigeneračním a dobrovolnickém centru TOTEM v Plzni, 10 tisíc korun.
    • Zapsaný spolek Ragueneau dostane 15 tisíc korun jako příspěvek na představení amatérských divadelníků s názvem O broucích a lidech, které se konalo v Divadle ALFA.
    • Sdružení přátel Zoologické a botanické zahrady města Plzně IRIS, z. s., bude poskytnuto 30 tisíc korun na Dny japonské kultury, jež se v plzeňské zoo konaly letos v květnu.
    • Zapsaný spolek Talentárium dostane podporu ve výši 15 tisíc korun na představení Roztanči se. Konalo se v červnu v KD Šeříková a svůj um tam předvedli malí i velcí členové taneční skupiny Paprsek.
    • Západočeské muzeum v Plzni získá 12 tisíc korun na letní tvořivé dílny Muzea loutek.
    • Církevní gymnázium Plzeň dostane 20 tisíc korun na projekt s názvem Koncert na kolečkách v ulicích Plzně. Studenti gymnázia připravují na říjen benefiční akci na podporu unikátních varhan z kostela ve Šťáhlavech, při níž budou hrát a zpívat v pronajatém historickém autobusu.

Příjemce dotací navrhuje Kulturní komise RMP, schvalují je členové rady města, příp. i zastupitelé. Letos je v programu Mikrograntů na podporu kulturních a uměleckých projektů vyčleněno půl milionu korun.

The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka