DVD zvířecích záchranářů putují do dětských domovů a zařízení

Nově vydané výukové DVD „Co se děje kolem nás…?“ plzeňských zvířecích záchranářů získal plzeňský Dětský domov Domino. Jde o první z celkem třinácti dětských domovů a zařízení zabývajících se péčí či výchovou dětí a mládeže v Plzeňském kraji

Jarní servisní akce AUTO CB

Oficiální předání DVD a jeho promítání se konalo v klubovně dětského domova Domino v Plzni na Skvrňanech, kam se sjelo přibližně 30 dětí i dospělých z domácností fungujících pod hlavičkou této organizace v Plzni. 

Dalších 12 DVD nosičů bude rozesláno s průvodním dopisem na adresy ostatních organizací v Plzeňském kraji.

Všechna výuková DVD dětem zakoupila firma z Chrástu, která pravidelně přispívá na činnost spolku i na provoz Záchranné stanice živočichů v Plzni. Letos se ještě navíc rozhodla podpořit i tento projekt ekologické výchovy. „Rádi podporujeme regionální organizace, spolky a aktivity pro děti, které mají nějaký hlubší smysl. Tady navíc darovaná finanční částka potěší hned dvakrát. Jednou tvůrce a autory výukového materiálu (Záchrannou stanici živočichů Plzeň) a podruhé snad i děti v dětských domovech a zájmových kroužcích v kraji. Mimo jiné jsme rádi přispěli na vznik tohoto výborného výukového materiálu. Když to řeknu jednoduše, tak jsme ty peníze dali jak dětem, tak zvířatům,“ říká jednatel Elis-Plast Antonín Kabát.

Za DES OP projekt navrhl a řeší člen spolku Pavel Steinbach, který s nabídkou oslovil několik firem v regionu a ke spolupráci dodává:
„Tímto krokem firma podpořila nejenom náš spolek, ale hlavně výchovu dětí k ochraně přírody a volně žijících živočichů. Věříme, že se i ostatním dětem budou příběhy zvířecích hrdinů líbit stejně jako těm v Dětském domově Domino. Doufáme, že se najdou i další společnosti, které nám naše DVD „Co se děje kolem nás…?“ pomohou podobným způsobem rozšířit i do dalších škol či zařízení pracujících s dětmi.“

foto: T. Typltová

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka