Dvě plzeňské školy budou mít nové ředitele

7. ZŠ a MŠ Plzeň v Brněnské ulici na Vinicích a 20. ZŠ Plzeň v Brojově ulici na Slovanech budou mít nové ředitele. 7. ZŠ povede od 1. září 2023 Ilona Skálová, 20. ZŠ bude od nového školního roku řídit Zdeněk Kreidl.

Cílená propagace v Plzni

Jmenovaní pedagogové uspěli v konkurzním řízení a do funkce je na svém zasedání 22. června 2023 jmenovala Rada města Plzně.

„Konkurzní komise navrhla zřizovateli, tedy městu Plzni, obsadit do funkce vedoucího pracovního místa ředitelky 7. ZŠ a MŠ Ilonu Skálovou, současnou zástupkyni ředitelky školy pro druhý stupeň. Do vedení 20. ZŠ pak komise doporučila Zdeňka Kreidla, rovněž současného zástupce ředitele školy,“ informovala Lucie Kantorová, náměstkyně primátora pro oblast školství a cestovního ruchu.
Ředitelé škol jsou jmenováni bez časového omezení ovšem se zachováním tzv. šestiletého funkčního období, před jehož uplynutím může zřizovatel vyhlásit na toto pracovní místo konkurs.

7. ZŠ a MŠ se nachází uprostřed sídliště Vinice. Její provoz byl zahájen ve školním roce 1991/1992 a patří tak mezi nejnovější plzeňské školy. Škola díky své rozsáhlé zahradě a modernímu hřišti poskytuje svým žákům i bezpečnou relaxační zónu, kterou mohou využívat během školní výuky, při pobytu ve školní družině, nebo v době mimoškolního volna.

Na 20. ZŠ je aktuálně 22 tříd, od příštího školního roku 2023/2024 jich bude už 24, na škole je 580 dětí. Ve svém vzdělávacím programu s názvem JIStoty má škola tři pilíře, přičemž JIS znamená jazyk, informatika a sport.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka