Energie pro sport: Plzeňští radní souhlasí s podporou pro sportovní kluby

Dvě desítky plzeňských sportovních neziskových organizací dostanou od města Plzně finanční podporu. Ta jim má pomoci pokrýt velké finanční výdaje spojené s nárůstem cen energií.

Jarní servisní akce AUTO CB

Město Plzeň mezi kluby rozdělí 1,44 milionu korun. Rozdělení financí z dotačního programu Energie pro sport na území města Plzně za rok 2023 odsouhlasilo zastupitelstvo města Plzně.

„Neziskové organizace se potýkají s problémy, které letos přinesl nárůst cen energií. Oproti minulým rokům jsou vyšší až cca o 30 procent. Chtěli jsme pomoci plzeňským sportovním neziskovým organizacím, které se zaměřují na práci s dětmi a mládeží, a zajišťují tak aktivní využití jejich volného času. Proto jsme už na začátku roku připravili a vyhlásili nový dotační titul s názvem Energie pro sport na území města Plzně pro rok 2023. Žádosti o podporu byly přijímány do 17. dubna. Následně je posoudila Komise pro sport a mládež Rady města Plzně, která doporučila poskytnout dotaci dvaceti organizacím,“ informoval Tomáš Morávek, radní pro oblast podpory sportu, mládeže a tělovýchovy.

Mezi dvaceti kluby, které získaly podporu, jsou například SK Petřín, Tělocvičná jednota Sokol Plzeň Letná, Handball club Plzeň-Újezd, TJ Plzeň Košutka, Tělovýchovná jednota Radčice, TJ Sokol Malesice, SK SENCO Doubravka a další. Výše podpory se pohybuje od 45 tisíc do 100 tisíc korun. „Původně jsme plánovali v tomto dotačním titulu rozdělit 4 miliony korun. Nerozdělenou částku ve výši cca 2,5 milionu korun využijeme v příštím roce v dalších dotačních titulech zaměřených na podporu sportovních organizací,“ doplnil Tomáš Morávek.

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
The Loop Jazz Club

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka