Falešný americký důstojník loví Plzeňačky, pak je okrádá

Plzeňští kriminalisté pátrají po podvodníkovi, který nejen na internetových seznamkách, ale i na různých sociálních sítí "loví" partnerky, aby je později okradl.


Vydává se za velícího důstojníka armády USA bojujícího v zemích jižní Asie, který touží po navázání kontaktu s osamělou osobou (obětí jsou ve všech prověřovaných případech ženy různého věku). Od měsíce července 2018 kriminalisté prověřují již 3 takové případy podvodného jednání, kdy z žen dosud neznámý pachatel vylákal přes 367 000 korun. Během denních kontaktů ženu utvrzuje v tom, že je důstojníkem armády a zasílá jí fotografie různých armádních důstojníků USA, které jsou běžně dostupné na internetových stránkách.

Aby si oběť získal na svou stranu, opakovaně jí píše vyznání lásky a slibuje společné soužití. Cílem podvodníka je z ženy vylákat finanční obnos, mnohdy až stovky tisíc korun, které následně žádá zaslat na různé zahraniční účty mimo náš kontinent prostřednictvím různých společností zabývajících se převodem peněžních prostředků. Jedna z verzí podvodníka jsou jeho vlastní "zmrazené" finanční prostředky, které má uložené na účtu v jiném státě (jedná se o armádní rentu) a většinou částka přesahuje 1 milion amerických dolarů. Z důvodu bezpečnosti potřebuje pomoc oběti, kdy jí přislíbí poměrnou část z tohoto obnosu. Ani v jednom případě nedošlo k vrácení vylákaných finančních prostředků poškozeným ženám.

Kriminalisté ve všech případech zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvod a případy se dále zabývají. V případě odhalení pachatele mu v pravomocném rozhodnutí může hrozit až pětiletý trest odnětí svobody.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 22.08.2018 06:09



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka