Farma z Líní zprovozní v Plzni tři mlékomaty

Farma Zemědělská Výroba Milknatur a. s. z Líní na severním Plzeňsku zprovozní v průběhu prosince v Plzni tři stacionární mlékomaty. Nabídnou čerstvé mléko Milknatur®, které bude splňovat všechny hygienické požadavky potřebné pro okamžitou a bezpečnou konzumaci. Plzeňské mlékomaty budou totiž jako pr...

Jarní servisní akce AUTO CB

Farma Zemědělská Výroba Milknatur a. s. z Líní na severním Plzeňsku zprovozní v průběhu prosince v Plzni tři stacionární mlékomaty. Nabídnou čerstvé mléko Milknatur®, které bude splňovat všechny hygienické požadavky potřebné pro okamžitou a bezpečnou konzumaci. Plzeňské mlékomaty budou totiž jako první v České republice nabízet mléko upravené takzvanou šetrnou pasterací, po níž není třeba mléko převařovat.
Mlékomaty budou stát na veřejných místech v blízkosti nákupních center a to v lokalitách Bory, Slovany a Košutka. „V těchto dnech probíhají poslední fáze jednání o pronájmech prostor. Jasno bude do konce měsíce. Pak se mlékomaty nainstalují, seřídí a začne prodej,“ říká předseda představenstva zemědělské společnosti MVDr. František Sikyta.
Každé zařízení bude mít dvě výdejní okénka na natočení mléka a jeden výdejní automat na prázdné láhve pro zájemce, kteří si zapomenou vzít vlastní. Výdeje budou zastřešené. Každý mlékomat bude mít kapacitu dvakrát 300 litrů a bude umět vydat libovolné množství mléka dle vhozené sumy mincí. Bude ale vybaven i mechanismem, aby klienti mohli během natáčení měnit lahve.
Důvodem instalace mlékomatů je skutečnost, že spousta lidí začíná stále více dbát na kvalitu nakupovaných potravin. To je příležitost pro zemědělce. Dokážou nabídnout své výrobky ve vysoké kvalitě a hlavně čerstvé. V případě Zemědělské výroby Milknatur se do prodeje dostane neodstředěné mléko s maximálním množstvím mléčných kultur, bílkovin, vitamínů a minerálních látek a to do několika málo hodin od doby, kdy je čerstvě nadojené. Mléko se přitom bude do mlékomatů dodávat denně. Minimální trvanlivost bude sedm dní.
Zajištění týdenní trvanlivosti je jedním z důvodů zavedení šetrné pasterace. Tím podstatnějším je snaha splnit požadavky hygieniků a zajistit absolutní bezpečnost mléka při okamžité konzumaci. Ve všech českých mlékomatech se totiž v současnosti prodává syrové mléko, které hygienici ani prodejci nedoporučují pít bez předchozího převaření. „Na naší farmě nebylo za posledních 17 let zjištěno jediné porušení kvality z pohledu hygieniků ani mléko odebírajících zpracovatelů. Už to je garance jeho kvality a nezávadnosti. Šetrná pasterace při teplotě 72 až 75°C, která mléku nijak neuškodí, je pak podtržením této jistoty,“ dodává MVDr. Sikyta.


The Loop Jazz Club

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 24.11.2010 12:05



0 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka