Festival Skupova Plzeň odkrývá karty, dokončil výběr domácích soutěžních představení

První programové karty odkryl 32. ročník Mezinárodního festivalu loutkového a alternativního divadla Skupova Plzeň. V soutěži se objeví 15 českých divadel, většinou se svými nejnovějšími počiny.

Cílená propagace v Plzni

Zastoupeny jsou jak významné české statutární scény, tak špičkové české nezávislé soubory, stejně jako řada unikátních nových autorských projektů.

A na co se mohou diváci na Skupově Plzni těšit?

V soutěži se objeví například úplná novinka hradeckého Divadla DRAK O bílé lani, jeden z posledních počinů Cirku La Putyka Biograf, ve které exceluje herec Jiří Kohout, ze statutární scén pak inscenace pražského Divadla Minor pro nejmenší Mami, už tam budem?, písničkový kousek Naivního divadla Liberec Kapela jede! aneb Není pecka jako pecka nebo skvělé zpracováni kultovní Hemingwayovy novely v inscenaci Západočeského divadla Cheb Stařec, moře a dívka. 

„Z nezávislých souborů nebude chybět novinka Buchet a loutek Don Šajn, Studio Damúza a jeho skvělá Perníková chaloupka, působivé představení La Loba, oceněné na největším evropském divadelním festivalu v Edinburghu, v podání souboru Lenka Vagnerová & Company, novinka nezávislého souboru Handa Gote s názvem Erben: Sny, či hříčka dalšího nezávislého uskupení Wariot Ideal s názvem Pirát a Lékárník,“ říká Jakub Hora, ředitel festivalu Skupova Plzeň a zároveň ředitel pořádajícího Divadla Alfa.


32. Skupova Plzeň chystá kromě soutěžních představení také špičkové hosty ze zahraničí, studentskou tvorbu českých a slovenských vysokých škol a řadu inspirativních představení mimo soutěž na pomezí loutkového a alternativního divadla. Výběr inscenací do programu zatím stále běží. 

Festival se uskuteční od 8. do 12. 6. v prostorách Divadla Alfa, Moving Station na Jižním předměstí, DEPO2015 a samozřejmě v centru města Plzně, kde se mohou lidé těšit na pouliční představení, letní kino a oblíbené loutkářské dílny pro veřejnost.

Předprodej vstupenek bude zahájen do konce dubna prostřednictvím systému Plzeňská vstupenka. Více na www.skupovaplzen.cz. 

32. Skupovu Plzeň pořádá Divadlo Alfa. Festival se uskuteční za podpory Ministerstva kultury ČR, Města Plzně, Plzeňského kraje a společnosti Bohemia Sekt.

32. Skupova Plzeň – Mezinárodní festival loutkového a alternativního divadla 

8. 6. – 12. 6. 2016, Plzeň



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 19.04.2016 17:05



5 +
 
Jarní servisní akce

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka