Finále nabídne i zábavné doprovodné pořady

Filmový festival Finále Plzeň, který letos 15. dubna vstupuje již do své 29. sezóny, představí nejen tradiční soutěžní a nesoutěžní filmovou produkci, ale i celou řadu zajímavých a zábavných doprovodných pořadů.


Bohatý doprovodný program je jednou z novinek letošního ročníku, ke kterým přistoupil nový provozovatel festivalu, společnost Film Servis Plzeň, s.r.o. v čele s ředitelkou festivalu Evou Veruňkovou Košařovou.

Novinkou letošního ročníku je i konání festivalu přes celý jeden víkend. To umožnilo provozovatelům naplánovat bohatý program, který se tak stává lákadlem i pro mimoplzeňské fanoušky festivalu. 

V den zahájení festivalu, tedy v pátek 15. dubna, se v Měšťanské besedě představí komik Lukáš Pavlásek se svojí knihou Z deníku ajťáka, v DEPO2015 pak kapela Please The Trees, která na svých koncertech sází stromy a vystoupí spolu se sborem babiček ze sdružení Elpida.

„Sobotu jsme věnovali hip hopu a rapu, a tak se v DEPO2015 již od 14 hod. budou promítat filmy s touto tématikou. Jde o snímky RYTMUS Sídliskový sen a Girl power. Naváže na ně diskuze s nejrůznějšími tvůrci na téma hip hopu v českém a slovenském dokumentu. Následovat bude párty s DJkami DJ Lumichelle a DJ Shalinou, tedy Zuzanou Fuksovou  – jednou polovinou Čokovoko. “ láká na sobotní program ředitelka Finále Plzeň Eva Veruňková Košařová. 

Neděle je v DEPO2015 věnována fashion marketu Bizzar Bazaar a pletacímu workshopu Hladce obrace, kde budou babičky z Elpidy učit zájemce plést ponožky, protože vizuál festivalu je letos na téma Domácí práce a pletení se tak stalo ústředním motivem. Paralelně se zde setkají i youtubeři a jejich fanoušci na CineTube.

V Měšťanské besedě se se svým Deníčkem moderního fotra představí Dominik Landsman.

Herečka, blogerka a také vítězka taneční soutěže Star Dance Marie Doležalová bude číst ze svého blogu/ knihy Kafe a cigárko v Měťanské besedě v úterý odpoledne. Večer pak vystoupí se svou hereckou kapelou Olats Otesoc ve speciální kabaretní úpravě v kavárně DEPO2015.

Ve středu bude diskutovat na téma krimi redaktor a filmový pedagog Kamil Fila, návštěvníci se mohou přijít podívat i na rozhovor Tomáše Baldýnského s tvůrcem seriálu Simpsonovi a filmu Doba ledová, Mikem Reissem, který je předsedou mezinárodní poroty festivalu pro celovečerní hrané a animované filmy.

„V doprovodném programu festivalu jsme nezapomněli ani na muziku – kromě kapely Please The Trees se tak v DEPO2015 představí i duo Kieslowski, Olats Otesoc či Ventolin. Přijedou i DJ´s, jako např. luMichell, Shalina či Anche Er,“ doplňuje Veruňková Košařová. 

Na festivalu se také představí streamer FattyPilow, který se v Plzni zdrží celý týden a stane se tak oficiálním zpravodajem festivalu.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 27.03.2016 17:09



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka