Finále odtajnilo místo pro archiv a láká na „funglovky“

Filmový festival Finále Plzeň láká své fanoušky a filmové nadšence na „fungl“ nové filmy – premiéry a předpremiéry, tedy projekce, které se na festivalu uskuteční opravdu poprvé a také na archivní sekci.

Jarní servisní akce AUTO CB

Ta se bude již tradičně konat na netradičním místě – tentokrát na Zastávce. Festivalový týden se koná od 20. do 26. dubna 2017.

Jedinečnost festivalu Finále Plzeň je možné spatřovat také v tom, že řada filmových profesionálů právě tady uvádí své filmy v premiéře nebo předpremiéře. Historicky je takovým filmovým tvůrcem např. režisér Jan Hřebejk, který na Finále Plzeň uváděl v premiéře svůj film Musíme si pomáhat v roce 2000 a dle jeho slov mu toto uvedení přineslo štěstí…

„Zásadní premiérou letošního Finále je zahajovací film Zahradnictví: Rodinný přítel. Film je prvním dílem trilogie, který dějově předchází Pelíškům z dílny dua Hřebejk – Jarchovský. My nabízíme i široké veřejnosti možnost zúčastnit se zahajovací projekce v Kinosále Měšťanské besedy,“ říká Eva Veruňková Košařová, ředitelka festivalu Finále Plzeň. Rodinný přítel je melodrama odehrávající se ve 40. letech za německé okupace. Tři mladé ženy a dvě děti čekají na návrat svých vězněných mužů a otců. Válkou vynucenému rodinnému společenství obětavě pomáhá rodinný přítel a lékař Jiří…

Dalšími novinkami uváděnými v premiéře či předpremiéře na festivalu jsou filmy Jiří & Otto Bubeníček  o mezinárodně uznávaných baletních tanečnících,  Monstrum o osudech sochaře Otakara Švece, který byl autorem Stalinova pomníku v Praze, svérázný dokument Korfu 4+1, ve kterém Tomáš Hanák provádí diváka malebným řeckým ostrovem, komedie Trapný padesátky o třech ženách vyrovnávajících se se stárnutím,  dokument o dnešních dětech, které si sice neumí zavázat tkaničku, ale skvěle ovládají počítač či chytrý telefon Děti online a první thriller na českém internetu z produkce Stream.cz nazvaný Pěstírna.



Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 17.04.2017 10:12



0 +
 
Nový Superb

Hlavní zprávy

 

ČEZ - Čistá energie zítřka